Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky

Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky
Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky+ 8 fotek+ 9 fotek

Protože v ČR každoročně roste zájem o ekologické zemědělství a stejně tak stoupají i prodeje biopotravin, rozhodli jsme se vyrazit do terénu a přiblížit vám, jak to na jedné takové bio farmě vypadá.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 06. 2019 15:46

Rodinná Ekofarma Bošina se nachází v CHKO Broumovsko, v malé obci ve výšce 465 m.n.m. v okolí Broumovských a Teplicko – Adršpašských skal. Hospodaří na 353 hektarech a zabývá se především chovem a křížením masného skotu plemene Salers a chovem prasat plemene Mangalica. Doplňkovým chovem je drůbež. V Dětské farmě také chovají mnoho dalších druhů hospodářských zvířat. Jsou držiteli certifikátu na bioprodukty kontrolní organizace KEZ a certifikátu Broumovsko regionální produkt.

Farma je přístupná veřejnosti a snaží se přiblížit život a hospodaření na farmě nejen dětem, ale i dospělým. Pro děti mateřských a základních škol je připraven speciální program, kdy se během dopoledne seznámí zábavnou a praktickou formou s hospodářskými zvířaty, péčí o ně, výrobou krmení, zemědělskou technikou, zemědělskými plodinami apod. Dospělí se zase dozví něco o provozu farmy, zpracování masa, chovu zvířat na organizovaných exkurzích nebo prostě mohou strávit příjemný čas s dětmi mezi zvířaty jen tak.

Všichni mají možnost ochutnat farmu všemi smysly, a to nejen při Farmářských slavnostech, odborných i laických exkurzích, zážitkovém vyučování, ale i při běžném nákupu masa.

Největší přednosti ekofarmy Bošina jsou: vlastní chov, takže všechna zvířata prožijí spokojený život na šťavnatých pastvinách v CHKO Broumovsko bez stresů, vlastní porážka, která zajišťuje etické zacházení se zvířaty a přímý prodej z farmy konečnému zákazníkovi, který umožňuje neustálou kontrolu nad kvalitou masa.

Pokud tedy hledáte inspiraci pro rodinný výlet, návštěvu ekofarmy Bošina můžeme jen doporučit!

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články