Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky

Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky
Bio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímkyBio farma – místo, kde se s láskou starají o zvířata. Podívejte se na naši reportáž i úžasné snímky+ 8 fotek+ 9 fotek

Protože v ČR každoročně roste zájem o ekologické zemědělství a stejně tak stoupají i prodeje biopotravin, rozhodli jsme se vyrazit do terénu a přiblížit vám, jak to na jedné takové bio farmě vypadá.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 06. 2019 15:46

Rodinná Ekofarma Bošina se nachází v CHKO Broumovsko, v malé obci ve výšce 465 m.n.m. v okolí Broumovských a Teplicko – Adršpašských skal. Hospodaří na 353 hektarech a zabývá se především chovem a křížením masného skotu plemene Salers a chovem prasat plemene Mangalica. Doplňkovým chovem je drůbež. V Dětské farmě také chovají mnoho dalších druhů hospodářských zvířat. Jsou držiteli certifikátu na bioprodukty kontrolní organizace KEZ a certifikátu Broumovsko regionální produkt.

Farma je přístupná veřejnosti a snaží se přiblížit život a hospodaření na farmě nejen dětem, ale i dospělým. Pro děti mateřských a základních škol je připraven speciální program, kdy se během dopoledne seznámí zábavnou a praktickou formou s hospodářskými zvířaty, péčí o ně, výrobou krmení, zemědělskou technikou, zemědělskými plodinami apod. Dospělí se zase dozví něco o provozu farmy, zpracování masa, chovu zvířat na organizovaných exkurzích nebo prostě mohou strávit příjemný čas s dětmi mezi zvířaty jen tak.

Všichni mají možnost ochutnat farmu všemi smysly, a to nejen při Farmářských slavnostech, odborných i laických exkurzích, zážitkovém vyučování, ale i při běžném nákupu masa.

Největší přednosti ekofarmy Bošina jsou: vlastní chov, takže všechna zvířata prožijí spokojený život na šťavnatých pastvinách v CHKO Broumovsko bez stresů, vlastní porážka, která zajišťuje etické zacházení se zvířaty a přímý prodej z farmy konečnému zákazníkovi, který umožňuje neustálou kontrolu nad kvalitou masa.

Pokud tedy hledáte inspiraci pro rodinný výlet, návštěvu ekofarmy Bošina můžeme jen doporučit!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články