Jeden z nejlepších kuchařů Česka Michal „Hugo“ Hromas: Bio maso je nejčistší, krásně voní a chutná

Jeden z nejlepších kuchařů Česka Michal „Hugo“ Hromas: Bio maso je nejčistší, krásně voní a chutná
Zdroj: Archiv

Rozlehlé pastviny, čerstvý vzduch a spokojená zvířata - to vše a mnoho dalšího se skrývá pod zkratkou BIO. Všechny tyto benefity se pak logicky odrážejí i v kvalitě bioproduktů, což oceňují i přední čeští kuchaři. „Když zvíře roste venku bez stresu, má kvalitní pastvu, má dobrou vodu, bylinky, trávu, tak maso pak krásně voní a má úplně jinou chuť,“ říká kuchařský guru Michal „Hugo“ Hromas. Co dalšího je na biopotravinách skvělé? Podívejte se na video!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 06. 2019 09:00

Profesionální začátky Michala Hromase jsou spojeny s hotelem Hoffmann ve středočeském Kladně. Zkušenosti získával mimo jiné i v restauraci Dům vína u Závoje a Obecním domě Praha, v někdejším kultovním podniku Dahab Mezze Restaurantu (šéfkuchař), u Riccarda Lucqueho v Aromi nebo v restauraci hotelu Jalta „Como“. Podílel se také například na konceptu denní nabídky vyhlášené kavárny Avie v Brně. Jako kuchař filmového štábu se účastnil natáčení filmu Václava Marhoula Tobruk v tuniské poušti. 

https://youtu.be/WFJYoe0X6_k

Jeho projekt Rozinky a mandle pořádal kurzy vaření zaměřené na základy balkánské a středomořské kuchyně. Michal Hromas se tou dobou jako jeden z mála kuchařů věnoval speciálně židovské a arabské kuchyni. V roce 2014 vznikla cateringová firma cimes deli, která nabízela své služby při svatbách, konferencích, větších oslavách apod. Michal Hromas je jedním ze zakládajících členů organizačního týmu Street Food Festivalu.

V roce 2012 začal spolupracovat s Českým rozhlasem na pořadu Ve vlastní šťávě, jehož je autorem. Jako poradce pro gastronomii pracuje se svazem ekologických zemědělců PRO-BIO a vytváří Kuchařku ze dvora se zaměřením na úspornou práci se surovinami a využití lokálních zdrojů. Inspiraci čerpá také při svých četných zahraničních cestách. Těžištěm jeho práce je kuchyně Levanty a Jeruzaléma, použití ryb, masa, zeleniny, ovoce a bylinek.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články