Bono Vox slaví 59. narozeniny: Věděli jste, že byl na palubě letadla, kterému za letu upadly dveře?

Bono Vox je známý svými barevnými brýlemi
Zdroj: Profimedia

Bono Vox se šedesátky, která ho čeká nadcházející rok, nemusel vůbec dočkat a fanoušci U2 už mohli prolévat slzy. Jenom o vlásek totiž unikl možné smrti, když před pěti lety nastoupil do letounu, kterému upadly za letu dveře.

Petra Járková
Petra Járková 10. 05. 2019 08:00

Zpěvák Bono Vox cestoval bez své kapely společně se čtyřmi přáteli soukromým letadlem Learjet 60 D-CGEO z Dublinu do Berlína. Právě v hlavním městě Německa se mělo konat udílení cen za nejlepší výkony v mezinárodních médiích a televizi Bambi Awards 2014.

Ocenění zde měl se svou kapelou přebírat i zpěvák a na programu bylo také koncertní vystoupení. Zatímco Voxovi spoluhráči nakonec cestovali pozdějším spojem, frontman se kvůli schůzce s německým ministrem rozhodl pro dřívější odlet soukromým tryskáčem. A to se mu mohlo stát osudným.

Během letu totiž tryskáči upadly zadní dveře a zřítily se buď do moře, nebo na zemský povrch. Kromě velké rány si cestující v kabině oddělené od části s dveřmi ale ničeho nevšimli a pokračovali v letu až na berlínské letiště.

Tam je po přistání čekal šokující objev – dveře byly i se zavazadly pryč. Ještě děsivější bylo zjištění, že Bono i se svými spolucestujícími byl jen kousek od možné havárie.

Jak uvedl zdroj blízký zpěvákovi, všichni můžou opravdu mluvit o velkém štěstí, že vůbec zůstali naživu, protože v nadmořské výšce, v níž se stroj vyskytoval, mohlo dojít prakticky k čemukoliv.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články