Česká skladatelka Simonne Draper boduje v Americe a vydává nové kytarové album

Simonne Draper dobývá Ameriku.
Zdroj: Amazon
Simonne Draper je skvělou skladatelkou.Simonne Draper dobývá Ameriku.Draper své nadání předvede světu.Skvělá kytaristka Simonne Draper.+ 1 fotka+ 2 fotky

Česká skladatelka Simonne Draper zdolává další milník ve své kariéře a u amerického vydavatelství MSR Classics vydává svou první desku s názvem Portraits in Guitar. Album vychází v těchto dnech a kromě distribuce v Americe bude k dostání také v Británii a Japonsku.

Petra Járková
Petra Járková 23. 04. 2019 12:00

Simonne Draper vystudovala Právnickou fakultu UK v Praze, nicméně již od raného věku se věnuje hře na kytaru a kompozici. Kytarové vzdělání si rozšířila lekcemi u skladatele prof. Milana Tesaře na Konzervatoři J. Ježka v Praze, které, dle jejích slov, byly pro ni zásadní, pokud jde o studium kytarové techniky a inovativní hry na nástroj. Během této doby účinkovala s místními muzikanty na mnoha kytarových koncertech a jiných hudebních akcích. V nedávných letech slavila se svými kompozicemi úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. Některé z jejích skladeb vyhrály nebo se umístily na předních místech ve světových soutěžích v Americe nebo Evropě. V roce 2016 byla přijata za členku Společnosti českých skladatelů při Asociaci hudebních umělců a vědců, tedy organizace, která kromě podpory hudby vlastních členů se snaží rozvíjet zájem o hudbu také u dětí a nejmladší generace.

Deska obsahuje celkem 11 kytarových skladeb, a to především s orchestrálním a multiinstrumentálním doprovodem. Posluchači na ní mohou slyšet úplné novinky i skladby, které už několikrát zazněly na koncertech. Na albu se mnou spolupracovali kytaristé Patrik Henel a Helena Slavíková a perkusionista Jiří Zmek, za což jim patří velké poděkování, a nemohu opomenout i výborného zvukového mistra Pavla Bohatého, bez kterého by deska jistě neměla ten krásný zvuk,” říká skladatelka Simonne Draper.

Debutové album Simonne Draper bude pro české příznivce k dostání prostřednictvím mezinárodních sítí Amazon.com nebo iTunes. Portraits in Guitar se nachází v atraktivní společnosti. Vydavatelství kromě této desky totiž momentálně vydává i díla nahraná Londýnskou filharmonií a hostující Barbary Harbach. V katalogu má však i české interprety jako Zuzanu Růžičkovou s Českou filharmonií a jejich desku Music of Viktor Kalabis nebo nahrávku Moravské filharmonie Jose Bevia: Symphony No.1.

„Jsem ráda, že toto album je konečně na světě. Ač při poslechu mé hudby se to možná nezdá, ale stálo nás to všechny mnoho úsilí. Na jednu stranu je mi líto, že nebylo možno vydat tuto desku českým vydavatelstvím, nicméně na druhou stranu jsem ráda, že má hudba nadchla americké vydavatelství, které také zajistí distribuci do mnoha zemí a skladby si poslechne více posluchačů - a to mne těší. A navíc spolupráce s americkým vydavatelstvím byla naprosto perfektní a bezproblémová a toto dílo je, dalo by se říci, výtvor česko-americko-anglické spolupráce” uzavírá Simonne Draper.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články