Jak být sexy a přitažlivá? Make-up a drahé hadříky nejsou to hlavní

sexy, ženy, vzhled
Zdroj: Unsplash.com

Každá se chceme líbit a být přitažlivá. Dnešní pojetí kultu krásy nás přesvědčilo, že klíčem k atraktivitě a sex-appealu jsou nejnovější módní trendy, dokonalý make-up a štíhlá postava. Utrácíme peníze za luxusní kosmetiku a kosmetické úpravy, drahé značkové oblečení a permanentky do fitek, kde se snažíme formovat do vysněné postavy. Co když je ale přitažlivost v něčem úplně jiném...

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 11. 02. 2020 14:00

Ideál ženské krásy se mění v čase a formuje ho daná doba. To, co dnes považujeme za krásné, bylo v minulosti terčem posměchu. Nenechme se ale mýlit. Existují věci, díky kterým je žena přitažlivá bez ohledu na nejnovější trendy a aktuální století. Jaké to jsou?

Mějte se ráda

Každý muž vám potvrdí, že žena je nejvíc sexy, když se cítí spokojená sama se sebou. To, jaké smýšlení máte sama o sobě, je důležitější než to, co máte na sobě. Platí, že make-upem pochybnosti nepřekryjete. Proto se snažte být se sebou spokojená a vyrovnaná, i když máte pár kil navíc. Naučte se mít ráda své tělo i své "nedokonalosti" a opakujte si, že jste dokonalá přesně tak, jak jste. Neporovnávejte se s ostatními ženami. Myslete na to, že každá jsme jiná a právě v originalitě tkví krása.

Upravený vzhled

Být upravená a dbát na sebe je důležité. Neodbývejte se, pravidelně si dopřávejte relaxaci, dojděte si ke kadeřníkovi, na masáž, navštivte vizážistku. Zkuste experimentovat se svým šatníkem, nebojte se kombinovat barvy, přidávat doplňky, které mnohdy umí víc než hříšně drahý módní  kousek. Měňte své oblečení podle nálady, nenoste každý den to samé. Vyřaďte obnošená trička, svetry, pořiďte si nové kousky - můžete zkusit swap nebo bazar s kamarádkami.

Zdravé sebevědomí

Opravdového sebevědomí docílíte tím, že se dokonale poznáte. Investujte proto do sebevzdělávání a odhalte své talenty a vášně, které rozvíjejte. Věnujte se tomu, co máte ráda, a nebuďte zcela závislá na ostatních lidech a jejich souhlasu. Tím ze sebe získáte dobrý pocit. Soustřeďte se na to, co se vám každý den povedlo, byť to jsou pro vás všední věci či maličkosti, a nezapomeňte se náležitě ocenit.

Přirozenost a proměnlivost

Žena je nejvíc sexy, když si rozumí, ví, co potřebuje, a nebojí se si o to říct. Buďte přirozená, spontánní a na nic si nehrajte. Nebuďte sarkastická a cynická, zkuste využít vůči sobě i ostatním svou citlivost. Nebojujte se svými emocemi, ale naopak je projevujte. Dovolte si být slabá i bezradná a říct si o pomoc či radu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články