Horoskop ke dni dětí: Malí Berani mají pořád odřeniny, Lvíčci neustále něco za lubem

Horoskop ke dni dětí: Malí Berani mají pořád odřeniny, Lvíčci neustále něco za lubem
Zdroj: Pixabay

Mezinárodní den dětí se každoročně slaví 1. června, v roce 2023 připadá na čtvrtek. Podívali jsme na naše malé ratolesti pohledem astrologie. Kdosi chytrý kdysi řekl, že každé dítě je jiné a má jiné tempo, z čehož vyplývá, že se s ním musí jinak pracovat. Všechny děti jsou andílci, ale někdy vystrčí růžky a zatnou pěstičky. Podívejte se, jak to s výchovou dětí vidí hvězdy!

Jana Jánská
Jana Jánská 30. 05. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Očekáváte malého Berana? Ihned po narození mu s trochou nadsázky pořiďte vyšší úrazovou pojistku, protože bude mít všemožné odřeniny. Malý Beran je odvážný, sportovně nadaný, ale hlavně se vrhá bezhlavě do každé výzvy a nemyslí na následky. Často bude nesoustředěný a rozzuřený, proto ho něčím zaujměte, ať nevymýšlí hlouposti. V pubertě bude obzvláště tvrdohlavý, musí si projít prvními prohrami.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

S dítětem Býkem nebudou mít rodiče větší problémy. Není to zrovna dobrodruh, je spíše pomalejší a nad vším dumá. Často se bude na všechno ptát a očekávat jasnou a rozumnou odpověď. Jen pozor na jeho tvrdohlavost, nerad ustupuje a prosazuje svou. Jediná rada je opevnit se trpělivostí a zbytečně nenadávat. Dostanete ho vaší láskou a něhou, protože Býk nenávidí násilí a utlačování.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blížencem si rodiče užijí mnoho zábavy, a to od raného věku. Malí Blíženci jsou nesmírně aktivní, pořád něco vymýšlejí a zkouší. Na druhou stranu se do sebe mohou hodně uzavřít a nechodit ven z pokoje. Je dobré je nechat v klidu a netlačit na ně, však oni sami přijdou. Jakmile si vše promyslí, určitě se svěří se svým trápením. Blíženci potřebují i podporu a povzbuzení.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Malý Ráček, to je citlivost až přecitlivělost sama. Nutno říci, že je empatický už v dětství a potřebuje hodně podpory a péče. Zkrátka a dobře, rodiče mu musí zvýšit sebevědomí, a to především v pubertě. Nikdy ho nesmí nechat v úzkostném stavu, je klíčové s ním o problému mluvit, hladit ho ve vlasech a laskat. Raci mají i v dospělosti úctu k rodině, perou se za ni jako lvi.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Malí Lvíčci mají neustále úsměv na tváři a nějakou tu lumpárnu za lubem. Rodiče si s nimi užijí své, protože rádi prosazují vlastní názory a nechtějí poslouchat. Už od dětství patří k vůdčím typům, velí všem kamarádům! Pokud chcete Lvíče trošku usměrnit, nezkoušejte to násilím, ze srdce to nenávidí, i když se někdy popere. Darujte svému Lvíčeti lásku a náklonnost, ať nežárlí!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Děti ve znamení Panny nejsou nikterak náročné a nevrhají se do něčeho bezhlavě. Právě naopak. Bývají klidné, vyrovnané a hlavně puntičkářské. Dokonce upozorní rodiče na nepořádek a jiné nedostatky. Pro malé Panny se skvěle hodí povzbuzení, mívají malé sebevědomí a nevěří si. Pozor! Špatně snášejí kritiku a neumí se zcela oddat své fantazii.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy bývají často hodné děti, které jsou spíše uzavřené do sebe. Už od raného věku se zajímají o vše krásné a potřebují dýchat teplo domova. Láska, cit a něha jsou pro ně klíčové. Malé Váhy mají problémy s rozhodováním, proto je dobré sestavit jim přesný denní rozvrh, ať mají přehled. Rodiče by s nimi měli hrát hru na kočku a myš, dát jim více možností a naléhat k rychlému rozhodnutí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou už odmalička zvídaví, ale vyžadují od rodičů absolutní pozornost. Žárlí na své sourozence i kamarády. Je zajímavé, že už od raného dětství mají schopnost proniknout člověku až do žaludku. Malý Štír potřebuje cítit laskavost i důslednost. Rozmazlování není na místě, jinak si bude myslet, že dostane vše, co požaduje. Pozor na pubertu. Štír experimentuje s nevhodnými věcmi.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec je odmalinka živé dítě, usměvavé, přátelské a divoké. Jen má problém s posloucháním autorit, což jsou rodiče i učitelé. Tvoří si své vlastní zákony a je dobrodruh. Střelec nemá rád křivdu a mluví víc, než je zdrávo. Malí Střelci prahnou po mazlení a lásce. Rodiče se nesmí nechat zmást jejich nadměrnou až vymyšlenou potřebou něhy, protože přísnosti není někdy nazbyt.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou odmalička tvrdohlaví a neústupní. Jdou si za svým cílem jako roboti a cílevědomě prosazují své myšlenky. Takto fungují už raného dětství, občas je to pro rodiče fuška. Měli by naučit své malé neúnavné pracanty odpočívat a hrát si s normálními hračkami. Malí Kozorozi potřebují občas nenuceně podpořit, není možné nutit je k dokonalosti, jinak se od učení neodtrhnou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři až moc přemýšlejí nad prazvláštními problémy mezi nebem a zemí, pak trpívají bolestmi hlavy. Už jako malé děti sní o magičnu a rychle se učí novým věcem. Mají mnoho zálib, v nichž vynikají, je nutné usměrnit je k jednomu cíli. Vodnář moc dobře ví, že se na něj rodiče s něčím chystají. Je dobré s ním komunikovat tak trochu jako s dospělým, rychle vyspívá.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Bez představivosti nemohou malé Ryby existovat. Mají problémy rozlišit svět fantazie a reality. Rybky patří k dobrým řečníkům, rády se baví, ale občas zavítají do vod samoty. Jsou citlivé a zranitelné, proto potřebují lásku a pochopení. Problémy se musí řešit v klidu bez křiku. Rodiče musí podporovat jejich sebevědomí, jen tak dokonale vyniknou a dosáhnou svého snu.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články