Jiří Štaidl by dnes oslavil 77. narozeniny: První chlap Patrasové měl poměr i s Trumpovou

Jiří Štaidl byl český písňový textař, scenárista, hudebník a divadelní manažer, bratr hudebníka Ladislava Štaidla, blízký spolupracovník zpěváka Karla Gotta a skladatele Karla Svobody. Zahynul ve věku 30 let při dopravní nehodě v Říčanech .
Zdroj: Profimedia
Jiří Štaidl byl český písňový textař, scenárista, hudebník a divadelní manažer, bratr hudebníka Ladislava Štaidla, blízký spolupracovník zpěváka Karla Gotta a skladatele Karla Svobody. Zahynul ve věku 30 let při dopravní nehodě v Říčanech .V roce 1963 hrál spolu se svým bratrem v Divadle Semafor a toho roku se zde seznámil s Karlem Gottem.  O dva roky později tato trojice založila vlastní malé hudební divadlo Apollo, zde působil jako jeho umělecký vedoucí.Mezi jeho blízké spolupracovníky patřili např. hudební skladatelé Karel Mareš či Karel Svoboda.+ 4 fotky+ 5 fotek

Bratr hudebníka Ladislava Štaidla textař Jiří Štaidl nás bohužel opustil mladý. Zemřel ve třiceti letech po těžké autonehodě. Za svůj krátký život však napsal hity pro takové hvězdy jako Karel Gott, Helena Vondráčková a mnohé další.

Petra Járková
Petra Járková 22. 01. 2020 07:00

Kromě toho, že byl Jiří Štaidl, který by dnes oslavil 77. narozeniny, geniální textař, byl také vyhlášený svůdník. Nejenže byl prvním mužem v posteli Dády Patrasové, ale jeho kouzlu podlehla i Ivana Trump, v té době ještě samozřejmě Zelníčková.

První milenec

Dáda na románek se Štaidlem zavzpomínala třeba v knize Fenomén Dáda. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já.“ Patrasová prý dokonce se Štaidlem přišla o panenství.

Emigrace do USA

Ivana tenkrát milostný spletenec vyřešila po svém, emigrovala do USA, kde se později stala manželkou miliardáře a současného prezidenta Donalda Trumpa. S Dádou si ale vše vyříkala a na nějaký čas se z nich dokonce staly kamarádky. Dnes už ve spojení nejsou.

Velké štěstí

Ten osudný den měla Patrasová dokonce v autě se Štaidlem sedět. Volal jí, aby se na cestu do Jevan vydala s ním. Tenkrát odmítla a zachránila si tím život.

„Měl nové auto – Renault 17 – a rychlost vyhnal na sto sedmdesát. Bohužel mu vjel do silnice náklaďák,“ prozradila v knize.

NA SNÍMKY ZE ŽIVOTA JIŘÍHO ŠTAIDLA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články