Komedie Padesátka: Kotek musel části filmu točit ve dvou verzích, pochybení s automaty na kondomy

Padesátka je český film Vojtěcha Kotka z roku 2015, který se stal jeho režijním debutem. Jedná se o adaptaci divadelní hry Petra Kolečka, kterou Kotek zrežíroval pro A Studio Rubín.
Zdroj: TV Prima
Padesátka je český film Vojtěcha Kotka z roku 2015, který se stal jeho režijním debutem. Jedná se o adaptaci divadelní hry Petra Kolečka, kterou Kotek zrežíroval pro A Studio Rubín.Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj.Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění.A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. + 6 fotek+ 7 fotek

Pokud jste fanoušci Vojty Kotka, pak je tento film tím pravým pro vás. Nejen, že v něm Vojta hraje, ale navíc šlo o jeho režisérský debut. Jedná se o adaptaci divadelní hry Petra Kolečka, který je známý především díky seriálu Most!

Petra Járková
Petra Járková 01. 03. 2020 16:00

Komedie Padesátka je český film a režisérská prvotina herce Vojtěcha Kotka z roku 2015. Jedná se o adaptaci divadelní hry Petra Kolečka, kterou Kotek zrežíroval pro A Studio Rubín. Zajímavostí je, že si ve filmu zahráli stejní herci, kteří hrají toto představení na divadelních prknech.

Mladí hrdinové

Děj se odehrává v zimě na horách ve Špindlerově mlýně a je prostupován flashbacky do 70. let dvacátého století, v nichž si mladé verze hrdinů zahráli Jiří Mádl a právě režisér Kotek.

Vymyšlené názvy

Ve filmu je zmíněna chata Albertovka a také běh na Tři krále. Albertovka se však ve Špindlerově Mlýně a jeho okolí nikde nenachází a běh na Tři krále se zde nikdy nekonal.

Přidělané znaménko

Herečka Vilma Cibulková ve skutečnosti nemá nad pravým obočím znaménko, to jí bylo namaskováno, aby se co nejvíce podobala Tereze Voříškové, která hraje její mladší já.

Dvě verze filmu

Režisér Vojta Kotek natočil určité části filmu ve dvou verzích - jednu pro kino, a druhou pro televizi.

Automat na kondomy

Ve filmu se sice na toaletách objeví automat na kondomy, ale zde právě došlo k pochybení. V 70. letech se žádné takové vymoženosti na toaletách ani nikde jindy nevyskytovaly.

Natáčecí lokality

Komedie Padesátka se natáčela kromě Špindlerova Mlýna i v jeho blízkém okolí. Za zmínku stojí pomník Hanče a Vrbaty, cesta na Špindlerovku, hora Medvědín a také myslivna, kde bydlí hajný Kuna. Ta se nachází u silnice mezi Špindlem a Vrchlabím.

Hudební složka

Titulní píseň „Padesátka“ přímo pro film složil Michal Hrůza. Píseň vyšla i na Hrůzově albu Sám se sebou. Videoklip k ní natočil herec a boxer Jakub Štáfek.

NA SNÍMKY Z FILMU PADESÁTKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

KOMEDII PADESÁTKA MŮŽETE VIDĚT DNES VEČER OD 20:15 NA PRIMĚ

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články