Příběh postiženého Adámka stále rezonuje Českem, hluboce se dotkl i naší redakce

Příběh postiženého Adámka stále rezonuje Českem, hluboce se dotkl i naší redakce
Zdroj: Lifee/Martin Procházka
Miluška Bittnerová strávila u Adámkovy rodiny dvě hodiny. Chlapec během nich odpočíval.Maminka Ilona se o něj stará 24 hodin denně.
Po oné tragické události se celé rodině otočil život o 180 stupňů. Nic není a nikdy nebude jako dřív, když byl Adámek ještě zdravý kluk.Redakce Lifee.cz prostřednictvím Milušky Bittnerové věnovala Adámkovi 30 tisíc korun na pokrytí části rehabilitace. Možnost přispět stále máte i vy. Číslo transparentního účtu je 2001343629/2010.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Už čtyři roky uplynuly od chvíle, kdy Adámek Vyčítal v důsledku banální operace mandlí začal krvácet a upadl do bezvědomí. Od té doby je 24 hodin denně odkázán na péči své maminky Ilony Cigáňové. Malého pacienta před Vánoci navštívila herečka Miluše Bittnerová, aby mu předala šek na 30 tisíc korun, které mu věnovala redakce webu Lifee.cz.

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 12. 2021 15:07

"Myslím, že Adámkův příběh zasáhl u srdce každého, kdo o něm slyšel. Neskutečně mě dojímá síla rodiny Vyčítalových. Tohle je láska! Starají se o Adámka sami, doma, zcela se podřídili situaci…," svěřila se Miluška, která na návštěvě u klučiny strávila dvě hodiny.

Péče o Adámka vyjde měsíčně až na 100 tisíc korun

Během nich ho musela maminka čtyřikrát odsát a rozmixovat mu jídlo do PEGu (perkutánní endoskopická gastrostomie, jde o sondu do žaludku, kterou se pacientovi podává výživa - pozn. red.). Takto se o něj stará 24 hodin denně od chvíle, kdy se celé rodině jedné osudné noci obrátil život vzhůru nohama.

Osmiletý Adámek začal čtyři dny po banální operaci mandlí krvácet. Bohužel se mu vzdor faktu, že stále pobýval v Pardubické nemocnici, nedostalo včasné pomoci, upadl do bezvědomí a skončil v bdělém kómatu. Podle lékařů má těžce poškozený mozek. "Péče o Adámka - přístroje, pomůcky, léky, atd. - stojí měsíčně sedmdesát až sto tisíc korun. Plus rehabilitace a doprava na ně," vypočítává Miluška.

Pomoci Adámkovi stále můžete i vy

Vyčítalovi navíc bydlí v pronajatém domečku, kde není ani vana. "Kéž by se jim podařilo sehnat finance na vlastní dům, uzpůsobený pacientovi ležícímu na těžké polohovací posteli," přeje si herečka, která za redakci webu Lifee.cz předala rodině šek na 30 tisíc korun. Pokud byste Adámkovi chtěli poslat nějaké peníze i vy, můžete tak učinit na transparentní účet číslo 2001343629/2010.

"Moc bych si přála, aby se Adámkův stav zlepšil. A hlubokosklon před Vyčítalovými. Přes tu obrovskou tragédii a vyčerpání jsou neskutečně milí a přívětiví. Bylo mi ctí se s nimi potkat," dodala herečka, jež s Adámkovou maminkou hovořila v říjnovém pokračování svého pořadu Na kafeečko.

Po jeho zveřejnění se zvedla velká vlna solidarity lidí, kteří se rozhodli Adámka finančně podpořit na jeho těžké cestě. "S největší úctou děkujeme každému jednotlivému dárci, který přispěl jakoukoli částkou zaslanou na transparentní účet zřízený na pomoc Adámkovi," vzkázala rodina.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články