Nová kampaň Januhairy: Ženy, které se nestydí za své ochlupení

Hashtag #januhairy se stal lednovým hitem.
Zdroj: instagram - janu_hairy
Nová kampaň Januhairy: Ženy, které se nestydí za své ochlupeníNová kampaň Januhairy: Ženy, které se nestydí za své ochlupeníNová kampaň Januhairy: Ženy, které se nestydí za své ochlupeníNová kampaň Januhairy: Ženy, které se nestydí za své ochlupení+ 7 fotek+ 8 fotek

Pánové mají Movember, ženy od letošního roku Januhairy. Anglický název pro leden – January se spojil se slovíčkem „hairy“ - chlupatý. A vzniklo z toho nové hnutí za přijetí žen takových, jaké jsou. Tedy chlupaté.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 18. 01. 2019 12:37

Myšlenkou celé akce je, aby se ženy nepodřizovaly požadavkům společnosti, tedy zahodily žiletky a nechaly své „vlasy“ volně růst. Obecně jsou chlupy - tedy u žen - považované za něco nevkusného a nechutného. Jen si představte ten povyk, co byste vyvolala, kdybyste si v létě vyšla na koupák s kožíškem v podpaždí. Skočila byste si šipku a pak byste nejspíš musela honem rychle do sprch a alou domů.

S kampaní přišla Laura Jackson, studentka herectví z Velké Británie. Zdá se, že brexit je sice na spadnutí, ale hairxit se nechystá. Reakce na tento počin byly rozmanité. Jedni se pohoršovali, druzí byli nadšeni. Ostatně jako u všech kontroverzních počinů.




K akci se poté připojily i další ženy z celého světa, na Instagram začaly přidávat svoje neoholené nohy, chlupatá podpaždí. Hashtag #januhairy se stal lednovým hitem.


Akce apeluje na ženy, aby se měly rády i se svými vlasatými lýtky a „medvídky“ v podpaždí. Podle Laury je to přirozené, ženy jsou pořád čisté a voňavé, jen se nevzdalují své vlastní identitě tím, že se oholí od hlavy – rozumějte od podpaždí až k patě.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články