Pět tipů na originální vánoční večírek

Pět tipů na originální vánoční večírek
Zdroj: Pixabay

Že už vás nebaví rok co rok trávit firemní večírek v restauraci s kolegy, kdy hrozí, že si po vypití flašky vodky nedokážete ani za nic vzpomenout, co se dělo, a následující den musíte morální kocovinu hasit sick dayem? Nebojte. Tento rok může být všechno jinak. Místo klasického vymetání hospod jsme si pro vás připravili pět užitečných rad na opravdu kultivovanou zábavu!

Redaktor
Redaktor 26. 11. 2021 11:44

1. Přežijí jen nejsilnější

Nemějte strach. Hra na oliheň se samozřejmě nekoná, ačkoliv ruku na srdce, občas by to v nějakém firemním kolektivu nebylo k zahození. My ale máme na mysli únikovou hru. Přestože by se tato zábava mohla někomu zdát jako slabomyslná hra pro děti z první třídy, opak je pravdou. Můžeme vám zaručit, že dobrá strategická únikovka zapálí mozkové závity i těm nejchytřejším spolupracovníkům. A i když si někteří kolegové v uzavřené místnosti pravděpodobně vjedou do vlasů, uvidíte, že po vyřešení záhady z nich budou zase poklidní beránci.

2. Ve stylu Jamese Bonda 

Představte si, že byste k vánočním prémiím dostali do obálky pár žetonů, které byste mohli rozfofrovat v kasinu. V současné době je totiž toto prostředí stále více vyhledávanou formou odreagování. Ať už tedy budete u hracího stolu dělat nad balíčkem karet na kolegy poker face, nebo vložíte všechno štěstí do kuličky točící se po vnějším kole rulety, šance, že vyhrajete miliony je sice opravdu malá, o zábavu ve stylu Casino Royale ale rozhodně nepřijdete. Navíc ty, co se budou chtít vrátit do divokých devadesátek, čeká v rohu několik herních automatů. Válka o stejné obrázky číslic nebo ovoce tak může začít. A když ani to nakonec nedopadne, vždy je zde možnost vrátit se na bar a za přítomnosti přátel si vychutnat sklenici vychlazené whiskey na účet podniku. A o tom přece tyhle večírky jsou!

3. Ladí neladí

Co takhle vzít firmu do karaoke baru? Ano, většina z kolegů se pravděpodobně začne cukat s argumentací, že jejich zpěv je vhodný tak maximálně do sprchy. Nicméně nepodléhejte první panice. Uvidíte, že po pár panácích, možná i lahvích, se atmosféra v baru promění k nepoznání. Kromě skladeb Richarda Müllera v podání některého z vašich spolupracovníků se ti nejodvážnější rozhoupou i k anglickým textům. Dokud ale budou jen zpívat, je to ještě v pohodě. Počkejte až někteří začnou napodobovat břišní tanec kolumbijské krásky Shakiry se slovy waka waka. To bude teprve zážitek!

4. Pub kvíz o zákulisí firmy

Pokud jste ve výběru místa na vánoční večírek poněkud konzervativnější a preferujete salonek v jedné z oblíbených restaurací, nevadí. Zábava tím totiž končit nemusí. Právě naopak. Po vzoru klasických hospodských kvízů všech fanoušků filmového trháku Harryho Pottera nebo kultivovaného seriálu Přátelé můžete uspořádat vlastní vědomostní soutěž – o zákulisních informací z vaší firmy! Kromě toho, že se dozvíte, který ze zaměstnanců potají krade lžičky z kuchyňky, a kdo má tajnou zálibu v pečení kremrolí, pobavíte celý tým a zároveň stmelíte kolektiv. 

5. Pod palbou laserů

Ačkoliv by většina z nás ocenila spíše paintball, je nutné si uvědomit, že se v kolektivu pohybuje dost něžných stvoření, které by modřiny po zásazích rozdýchávaly jen těžko. Z toho důvodu ale existuje laser game. O poznání zábavnější adrenalinový zážitek bez rizika možné tragédie. Profesionálně navržená aréna vám uspořádá turnaj, postará se o catering i dostatečně nabitý bar. Kromě laser game si můžete vychutnat fotbálek, šipky nebo klasické arkádovky, u kterých si zavzpomínáte na kouzlo herního pravěku, v němž jste pravděpodobně vyrůstali i vy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články