Pojištění odpovědnosti: Proč je dobré jej mít sjednané?

Pojištění odpovědnosti: Proč je dobré jej mít sjednané?
Zdroj: shutterstock

Víte, jakou má pojištění odpovědnosti přezdívku, na co se všechno vztahuje a za jakých podmínek vámi vzniklé škody nepokryje? Všechno jsme pro vás zjistili a sepsali do následujících řádků.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 01. 04. 2021 14:57

Cena pojistka na blbost

Co vás zajímá, když se řekne pojištění odpovědnosti neboli pojistka na blbost? Začneme jeho cenou. Roční poplatky za tento druh pojištění se pohybují v řádku několika stovek korun, ale mohou stát i několik tisíc. Rozdíly v jejich ceně jsou způsobeny tím, co všechno taková pojistka na blbost zahrnuje a pokrývá. Někdy je lepší, pokud je cena pojistného vyšší, protože nabízí širší krytí, ale to samozřejmě záleží také na pojišťovně, u které si pojištění sjednáte, a na dalších faktorech.

Drogy a alkohol aneb rozlučte se s pojistkou

Pokud způsobíte poškození majetku nebo jinou škodou z hrubé nedbalosti, úmyslně či pod vlivem drog či alkoholu, máte smůlu. Za takových podmínek vám žádná pojišťovna způsobenou škodu neproplatí.

Pojistný limit

Při výběru toho pravého pojištění odpovědnosti se zaměřte na pojistné limity. To znamená nejvyšší možnou částku, kterou pojišťovna uhradí v případě vámi způsobené škody. Čím vyšší tento limit je, tím nižší pravděpodobnost, že budete muset nějakou část škody vyplácet ze svého.

Proč si pojištění odpovědnosti pořídit

Váháte, zda si pojištění odpovědnosti zařídit, či nikoliv? Vyjmenujeme vám několik názorných příkladů. Začněme třeba tím, když váš pes někoho zraní anebo vaše dítě způsobí škodu na majetku třeba sousedovi. Nebo když se vinou závady na přívodu vody poškodí vybavení domácnosti vašich sousedů a budou po vás požadovat finanční kompenzaci. Anebo případ, kdy omylem polijete oblečení svého kamaráda nebo vám jeho chytrý telefon spadne na zem a rozbije se. Ve všech těchto případech využijete pojištění na blbost. Jedná se o každodenní události, ke kterým může dojít kdykoliv.

Jak vybrat tu nejlepší variantu

Jestliže jste se rozhodli si pojištění na blbost zařídit, proveďte nejprve důkladný průzkum. Využijte k tomu určené stránky, které za vás srovnají jednotlivé nabídky pojišťoven a vy si tak vyberete tu, která vám bude nejvíce vyhovovat a bude vám ušita na míru. Podobně jako když využíváte slevové kupóny na nákup zboží, můžete využít i různé akce pojišťoven. Většinou se dá totiž pojištění odpovědnosti spojit například s pojištěním domácnosti a do smlouvy jsou zahrnuti všichni členové vaši domácnosti. Tím si pojistíte, že kdyby kdokoli z vaší rodiny, dokonce i váš domácí mazlíček, způsobil někomu škodu, pojišťovna vám bude krýt záda a tuto škodu uhradí.

K nehodám a nechtěným poškozením majetku dochází každý den – a pojištění je rozhodně skvělou variantou, jak se postarat o případné následky těchto incidentů.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články