Prostituce jako nejstarší řemeslo: Kam až sahá tradice kněžek lásky?

Záznamů z policejních stanic je požehnaně.
Zdroj: Profimedia.cz
Prostituce je nejstarší řemeslo.V policejních archivech se najde věcí.Prostitutka na policii.Bordelmamá?+ 6 fotek+ 7 fotek

Nejstarším řemeslem je bezpochyby prostituce. Zadatovat se dá jen těžko. Jediné, co víme, že takzvané kněžky lásky se vyskytovaly už v Babylonu, kde mužům poskytovaly sexuální služby. Jak byl tento druh nákladné zábavy tolerován veřejností?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 16. 07. 2018 17:02

Už od pradávna nejen mocní muži toužili po sexu, takže prostitutky neměly o zakázky nouzi. Už ve starověkém Římě pokud žena neuměla muže uspokojit, měl právo si ženu hledat jinde, což také s radostí dělal. Nevěstince byly běžnou součástí města v Evropě 15. a 16. století. Byla to místa pravidelně kontrolovaná, ale povolená. Navštěvovali je muži ze všech sociálních vrstev.

Pochybné podniky začaly být zakazovány kolem 17. století z důvodu šíření pohlavních chorob. Výzkum amerického historika Thaddesea Russela říká, že na přelomu 19. a 20. století prostituce prolomila mnohá tabu. Například byla veřejnost nucena přijmout, že ženy nežijí jen v domácnostech s manželem, ale vydělávají si samy a mnohdy více než muži, nemusí nosit jen černou a mohou se malovat.

V České republice je prostituce ilegální a nejvíce na ni můžete narazit na hranicích s Německem. Prostituce je pochopitelně potírána ustanovením o trestnosti kuplířství (§ 189) a obchodování s lidmi (§ 168), jelikož současné pracovnice jsou obvykle prodávány a řízeny svým pasákem.


 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články