Slavnostní zahájení adventu i trhů: Dnes se rozsvítí vánoční strom na Staroměstském náměstí

Pokácení stromu z Liberecka s průměrem kmene 90 centimetrů se zhostil několikanásobný šampion v kácení motorovou pilou Jiří Vorlíček.
Zdroj: flickr
Slavnostní rozsvícení je naplánováno na 16:30 hod.Jedná se o velkolepou akci, kterou se zahajují vánoční trhy v Praze.Zahřát se můžete svařeným vínem.Atmosféra je každoročně pohádková.+ 3 fotky+ 4 fotky

Ačkoliv advent začíná až zítra, tedy v neděli 2. prosince, jeho odstartuje jej již dnes večer primátor hlavního města Prahy, a to rozsvícením mohutného smrku v samém srdci historického centra.

Redaktor
Redaktor 29. 11. 2018 22:15

Velkolepou akci se spoustou světýlek bude doprovázet i bohatý hudební program. Ten začíná na Staroměstském náměstí již v půl jedné odpoledne, kde se na pódiu vystřídají sbory z Lotyšska, Polska, Slovinska, Dánska, Německa, Estonska, ale vystoupí například i smíšený pěvecký sbor Gymnázia Havířov.

V půl páté pak proběhne první slavnostní rozsvícení stromu, který měří dobrých dvacet dva metrů. Rostl celých 61 let na soukromé zahradě a majitel ho k pokácení nabídl především kvůli bezpečí okolí.




Posledních pár let se výběr stromu, který bude zdobit Prahu po dobu Vánoc, vybírá právě na základě soutěže, do níž „své“ stromy přihlásí soukromníci. Letos organizátoři vybírali ze třiceti nabídnutých adeptů. Svůj hlas zde měli i odborníci z Lesnické fakulty Mendelovy univerzity, kteří uznali strom za vhodný hlavně proto, že je rovnoměrně zavětvený, kompletně zdravý a hlavně krásný.


Jak již bývá tradicí, na celém náměstí budou stánky se svařeným vínem a spoustou dalších pochutin, které se neomylně s Vánocemi pojí. Nebude chybět ani vánoční vesnička se zvířátky.


Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články