Strašák žen jménem stresová inkontinence: Co byste o ní měly vědět a jak s ní bojovat?

Strašák žen jménem stresová inkontinence: Co byste o ní měly vědět a jak s ní bojovat?
Zdroj: Dermaestet

Více než polovina ženské populace trpí po vaginálním porodu nebo po menopauze slabým únikem moči. Nepředstavujte si, že se při skákání, kýchání nebo smíchu pomočíte, ale věřte, že i těch pár kapek je nepříjemných. Navíc se váš stav může přehoupnout v inkontinenci urgentní, což zcela jistě nechcete, je tedy nutné stresovou inkontinenci řešit co nejdříve.

Speciální projekt
Speciální projekt 01. 06. 2020 10:00

Skákání, kašlání, smrkání i smích způsobuje ve vašem těle zvýšený nitrobřišní tlak. Močová trubice na něj reaguje zvýšením uzávěrového tlaku a zadržením moči v močové trubici, když však není v pořádku, dochází k již zmiňované stresové inkontinenci.

Podpora pánevního dna

Abyste se tomuto problému vyhnuly obloukem, je nutné, aby vám správně fungovala podpora pánevního dna, pojivových tkání a pochvy. Pokud jsou tyto struktury díky věku či porodu ochablé, močová trubice se nedrží v klasické poloze a uzávěrový tlak není dostatečný, což právě tento nepříjemný problém způsobuje.

Dermaestet

Pouze vložky nestačí

Pokud vás tedy při sportu nebo jiných činnostech lehký únik moči trápí, začněte s tím hned něco dělat. Samozřejmě tyto problémy můžete řešit používáním vložek nebo intravaginálními pomůckami, ale nikdy to nebude trvalé. Toho docílíte pouze speciálním cvičením nebo lékařským zákrokem.

Speciální cviky

Nejdůležitější je posilovat pánevní dno, pokud totiž začnete včas, můžete se bez zákroku obejít. Existují speciální cviky, které vám představí téměř v každé porodnici nebo v případě menopauzy u gynekologa. Rozhodně však neočekávejte okamžitý účinek! Posilování pánevního dna je během na dlouhou trať, trvá tedy klidně několik měsíců, než dojde ke zlepšení. Musíte tedy zůstat v klidu, únik moči po porodu patří mezi naprosto běžné záležitosti.

Dermaestet

Frakční laser

Patříte-li však mezi osoby méně trpělivé, nebo se bojíte, že u vás toto cvičení nepomůže, můžete vyhledat lékařskou pomoc. Na klinice Dermaestet problém stresové inkontinence řeší ošetřením frakčním laserem, díky němuž dochází k remodelaci tkáně a opětovné podpoře pochvy. Tento neinvazivní způsob řešení problémů se stresovou inkontinencí je mezi ženami velmi oblíbený díky své modernosti.

"Gynekologický laser pomůže nejen proti lehkému úniku moči, ale také při častých zánětech pochvy, může však zlepšit i prožitek při milování. Často se také kombinuje s intimními výplněmi," prozrazuje MUDr. Michaela Potěšilová z kliniky Dermaestet.

Výhody ošetření

Velkou výhodou ošetření gynekologickým laserem je to, že se provádí ambulantně, bez anestezie a rekonvalescence trvá jen několik dní. Efekt pocítíte během jednoho týdne. Není tedy na co čekat! Odhoďte stud a pamatujte na to, že tyto problémy, které jsou strašákem nejedné ženy, trápí až polovinu z nás.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články