Strhující thriller Brutální Everly: Klaustrofobie Salmy Hayek a tajemství červených lodiček

Strhující thriller Brutální Everly: Klaustrofobie Salmy Hayek a tajemství červených lodiček
Zdroj: TV Prima
Brutální Everly je mrazivý thriller z roku 2014 se Salmou Hayek. Pojednává o exkluzivní prostitutce Everly, která zradila šéfa a stala se policejní informátorkou. Salma později přiznala, že během natáčení trpěla klaustrofobií.Chybička se občas vloudí: na začátku filmu má Everly průstřel na levém boku. Když se po chvíli začne ošetřovat, je rána na pravé straně.Hlavní roli si měla původně zahrát Kate Hudsonová. Kvůli zpožděnému natáčení se však herečka musela Everly, kvůli jiným plánům, vzdát. Další volba pak padla na Salmu.Natáčení probíhalo v Bělehradě.+ 1 fotka+ 2 fotky

Brutální Everly je strhující thriller plný akce o ženě, která se musí vypořádat s nájemnými vrahy svého klienta, šéfa mafie. Jak si natáčení snímku, které dnes můžete sledovat v televizi, užívala představitelka hlavní role Salma Hayek? A proč se musela vypořádat s pocity klaustrofobie?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 02. 2020 16:41

Svůdná Everly si na živobytí vydělává jako prostitutka. A protože se pohybuje ve vysokých kruzích, patří do její klientely i boss mafie. Ona však po čase zradí jeho důvěru a stane se policejní informátorkou. To si mafián nenechá líbit a pošle do jejího bytu vrahy. Aby Everly ochránila rodinu, bude muset ze sebe vydat maximum, protože odměna vypsaná na její hlavu je velmi lákavá. Film Brutální Everly dnes můžete vidět ve 22:05 na Prima Max.

Chronologické natáčení

Režisér Joe Lynch se pro chronologické natáčení rozhodl z jednoho praktického důvodu. Věděl totiž, že Salma Hayek se do své postavy vžije mnohem lépe, když se bude rozvíjet postupně, bez přeskakování scén. Jak by tomu bylo ve skutečném životě. Na konci filmu je pak velmi dobře znát, že Everly je zcela jiný člověk, než jakým byla na začátku. A není se čemu divit vzhledem k tomu, co všechno si prožije.

"Nejdříve jsem byla za hodnou, zároveň trochu nerozhodnou ženu. Pak už si ale není radno se mnou zahrávat," uvedla Salma během rozhovoru na Comic Conu. "Ano, šli jsme v příběhu krůček po krůčku, pohrávali si s každou emocí. V závěru pak Everly povstane doslova jako fénix z popela. Navíc se za tu dobu naučila perfektně střílet," dodal režisér Lynch.

Pocta Desperadovi

Salma Hayek se rozhodla vzdát ve filmu poctu Desperadovi, ve kterém si rovněž zahrála, chytrým a nenápadným způsobem. "Přemýšleli jsme, jak to udělat. Pak nás napadlo, že z šatní skříně popadnu první věc, která mi jako přijde pod ruku, a budou to, světe, div se, právě červené lodičky, jež jsem měla na sobě i v Desperadovi," prozradila herečka.

"Hodně nám v tom pomohl náš producent. Měl úchylku na boty a nohy. Pořád jsme jen slyšeli: Budou v tom záběru boty nebo nohy? Nezapomeňte na to!" dodala s úsměvem Hayek.

Detail o červených botách si ale zřejmě pamatovala jen ona. "Nejdříve jsem na ni koukal nechápavě," řekl Lynch, "vzpomněl jsem si na to, až mi to Salma ukázala na internetu."

Nepříjemný pocit klaustrofobie

Salma na Comic Conu také přiznala, že se musela během natáčení vypořádat s klaustrofobií. Šlo o scénu, kde je zavřená v kleci a navíc svázaná. "Původní plán byl takový, že bude Everly ležet znehybněná na posteli. Pak ale někdo ze štábu přišel s tím, že bychom ji mohli strčit do klece. Nenapadlo mě, že by s tím souhlasila, ale opak se stal pravdou," vysvětlil změnu v natáčení Lynch.

"Musím přiznat, že mě to docela unavilo. Ten den nás ještě trápily technické problémy. Scéna se opakovala neustále dokola, a když už se konečně ozvalo vysvobozující ‘Stop!’, řekla jsem kategoricky Joeovi, že si beru devadesátiminutovou přestávku. Měla jsem toho až po krk. Kdybych se neuklidnila, bouchly by ve mně saze," dodala Hayek.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU BRUTÁLNÍ EVERLY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články