Tajemství pleťové masky: k perfektní pleti vede snadná cesta!

Tajemství pleťové masky: k perfektní pleti vede snadná cesta!
Zdroj: LaMakeUp

Každá žena ví, jak je důležité pečovat o svou pleť. Snad každá z nás chce vypadat atraktivně, zachovat si svou krásu a mládí. Věnujeme zvláštní pozornost pokožce obličeje, aby byla zářivá, hladká a sametová. Chceme zachovat její svěží vzhled co nejdéle. Ale ne každá z nás chápe, že výsledek přímo závisí na správné péči. Pokud chcete při používání pleťových masek dosáhnout maximálního účinku, přečtete si tento článek. 

Komerční sdělení
Komerční sdělení 15. 03. 2020 11:00

Příprava pleti

LaMakeUp

Pleťová maska se vždy nanáší na čistou pleť, bez dekorativní kosmetiky. Před aplikací pleťové masky proveďte svůj běžný komplexní očistný rituál. Pokud je to nutné, použijte jemný peeling, který jemně odstraní odumřelé kožní buňky, čímž připravíte pleť k absorpci užitečných látek z masky. Doporučuje se také položit na obličej ručník namočený v horké vodě. Tento postup pomůže připravit pleť na aplikaci pleťové masky a zvýší její účinky.

Mějte po ruce štětec, špachtle, čisté ručníky, ubrousky a vatové tampony v dostatečném množství. Vlasy doporučujeme sepnout nebo si nasadit čelenku.

Aplikace masky

LaMakeUp

Aplikovat pleťovou masku lze speciálním štětcem i prsty. Pokud má pleťová maska tekutější texturu, bude snadnější nanášet ji špachtlí.

Pleťovou masku vždy aplikujte podél masážních linií. Nedoporučujeme ji aplikovat na oblast kolem očí, kůže kolem nich je velmi tenká a citlivá a pleťová maska může vyvolat podráždění. Na pokožku kolem očí radíme aplikovat speciální masky, krémy a séra, které kůži rozjasní, vyhladí a zmírní otoky a tmavé kruhy.

Pleťovou masku nepotřebujete nanášet v extrémně silné vrstvě. Extra silná vrstva produktu nebude zvlhčovat, čistit ani vyživovat lépe než tenká vrstva pleťové masky. Platí pravidlo, že více neznamená lépe. Masku stačí rovnoměrně rozetřít a nechat působit.

Smytí pleťové masky

Pleťové masky byste měly nechat na obličeji 15-30 minut. Doba působení masky je vždy uvedena na obale, proto ji vždy dodržujte.

Masku z pleti je třeba důkladně smýt pomocí vlažné vody. K tomu můžete použít vatové tampony nebo speciální houbičku. Vše závisí na konzistenci masky. Pokud je to například jílová pleťová maska, bude lepší použít speciální houbičku. Pokud má maska konzistenci pleťového krému, stačí ji umýt rukama.

Po smytí masky nechte pleť několik minut »odpočinout«. Poté můžete aplikovat pleťový krém.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články