Trendy léta 2019: Pořiďte si nové plavky, v tomhle budete zaručeně in!

Plavková sezona co nevidět zaklepe na dveře. Jaké plavky budou letos in?
Zdroj: oxalisdessous.cz/Shutterstock
Luxusní jednodílné plavky s jemným zdobením a nádherným designem, Oxalis Dessous, 3 450 KčDvoudílné plavky Aubade, Oxalis Dessous, podprsenka 2 470 Kč, kalhotky 1 020 KčDámské dvoudílné plavky July Red, astratex.cz, 1 399 KčPestré jednodílné plavky s kosticemi a nastavitelnými ramínky, litex.cz, 968 Kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Letní sezona se pomalu, ale jistě blíží. A s ní i klasická ženská otázka: Co na sebe? Ať už se chystáte k moři, na vodu, k rybníku, na koupaliště, nebo se budete jen slunit na zahradě, neobejdete se bez plavek. Teď je ten pravý čas si nějaký ten nový model pořídit, abyste ještě měla z čeho vybírat. Jaké jsou letošní plavkové trendy?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 27. 04. 2019 14:00

V jednoduchosti je krása

Přestože na trhu najdeme nespočet bohatě zdobených a pestrých plavek, tuto sezonu jsou v kurzu především plavky jednoduchých střihů a tvarů a s kombinací barev se tolik neexperimentuje. Navíc začínají módní návrháři laborovat nad tím, jak být i v plavkách elegantní, což se odráží na aktuálně dostupných kolekcích.

Retro styl

Kromě jednoduchých střihů a něžných barev i nadále letí retro styl a je jen na vás, která léta si z předešlého století vyberete. Zatímco padesátá léta se vyznačují vysokým pasem kalhotek a cudnou podprsenkou, pro odvážlivce budou spíše vhodnější plavky z dob osmdesátek, které jsou většinou odvážněji vykrojené, odhalují celé boky a mívají výraznější střih. Podprsenka by měla mít silnější ramínka. Ze vzorů je stále trendy klasický puntík.

Zvířecí vzory

Proměňte se ve zvíře! I když už to tu bylo několikrát, zvířecí vzory jsou opět zpět a hrají prim. A chybět samozřejmě nemohou ani na plavkách. Ať už dvoudílných, nebo jednodílných. Top je leopard a zebra, vedle ale nesáhnete ani se vzorem hadí kůže nebo třeba tygra.

Květinové potisky

Květinové motivy patří k módním stálicím už několikátou sezonu. Letos letí téměř vše, ať už drobné kvítky, nebo opravdu velké a výrazné květy, nezáleží na tom, zda v abstraktním, orientálním, tropickém nebo retro stylu. In jsou jak pestré syté barvy, tak i potisky v utlumených pastelových tónech.

Pásky a zdobné kroužky

Stačí přidat malý detail a plavky jsou rázem úplně jiné. Letos frčí opasky s ozdobnými sponami, nejčastěji v kruhovém tvaru. Jiné to nebude ani s plavkami. Na nich najdete nejen pásečky, ale i kruhy, které spojují ramínka nebo zdobí prostředek podprsenky či spodní díl plavek.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články