Válečný film Zelená zóna: Po boku Matta Damona hrají skuteční váleční veteráni z Iráku a Afghánistánu

Akční thriller Zelená zóna odehrávající se v Iráku. Byl natočen roku 2010 a v hlavních rolích zazářili  Matt Damon, Greg Kinnear a Amy Ryan.
Zdroj: TV Nova
Akční thriller Zelená zóna odehrávající se v Iráku. Byl natočen roku 2010 a v hlavních rolích zazářili  Matt Damon, Greg Kinnear a Amy Ryan.Akční thriller Zelená zóna odehrávající se v Iráku má v sobě ukrytý nechtěný kontrast.Pod ním je podepsaný oscarový scenárista Brian Helgeland.Díky němu se ocitáme na tom nejnebezpečnějším místě na světě, na horké půdě Iráku, krátce po svržení režimu Saddáma Husajna.+ 5 fotek+ 6 fotek

Akční thriller Zelená zóna se odehrává v Iráku a má v sobě ukrytý nechtěný kontrast. Jde o film velmi dynamický a rychle nastříhaný, aby budil dojem, že se vše odehrává právě teď. 

Petra Járková
Petra Járková 23. 01. 2020 16:00

Akčnímu thrilleru Zelená zóna se přezdívá „čtvrtý Jason Bourne“. Přezdívka je to převážně oprávněná. S legendárním Bournem ji spojuje nejen žánr, ale i představitel hlavní role Matt Damon a v neposlední řadě stoprocentní kvalitní filmařská práce, strhující tempo a skvělý příběh.

Herecká souhra

Matt Damon a Greg Kinnear  si spolu zahráli už v roce 2003 ve filmu Bratři jak se patří.

Zelená zóna

Zelená zóna v názvu filmu odkazuje na bezpečné opevněné pásmo v centru Bagdádu, kde si americká armáda po obsazení Iráku vytvořila příjemné zázemí.

Inspirace skutečnou osobou

Postava Millera je inspirována skutečnou osobností Montyho Gonzaleze, který doopravdy vedl MED Team Alpha. Gonzalez se také podílel na tvorbě filmu.

Změna lokace

Scény v centru Bagdádu se natáčely v Maroku.

Zkušený režisér

Režisér Paul Greengrass začínal svou kariéru natáčením dokumentárních filmů ve válečné zóně.

Skuteční vojáci

Mnoho vojáků ve speciální jednotce na zbraně hromadného ničení Matta Damona byli skuteční váleční veteráni z Iráku a Afghánistánu, tedy nikoli herci. Damon řekl, že jeho největším problémem bylo jako herec dávat příkazy skutečným vojákům.

Hudební zážitek

I hudbu má na starosti, stejně jako u bourneovské trilogie, John Powell.

NA FOTKY Z FILMU ZELENÁ ZÓNA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM ZELENÁ ZÓNA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 22:10 NA TV NOVA

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články