Vandráci s Liškou a Révaiem: Na motorkách s batohem napříč Střední Amerikou

Vandrování světem je prostě opravdu baví a doufají, že bude spolu s nimi bavit i vás.
Zdroj: Facebook
Tři Vandráci (Pavel Liška, Honza Révai a Hynek Bernard) si usmysleli, že se vydají za dobrodružstvím na vlastní pěst, aniž by věděli, co je čeká.A to ve všech směrech.Vybavili se kamerami, foťáky, dronem a spoustou techniky na zálohování dat a vydali se napříč střední Amerikou na vlastních motorkách, aby poznali místní kulturu, dotkli se historie indiánských legend, zažili nečekané.A mnohem víc.+ 6 fotek+ 7 fotek

Reality experiment z roku 2018, kdy si tři Vandráci usmysleli, že se na vlastní pěst vydají za dobrodružstvím, aniž by věděli, co je čeká. Vybavili se kamerami, foťáky, dronem a spoustou techniky na zálohování dat a vydali se napříč Střední Amerikou na vlastních motorkách, aby poznali místní kulturu, dotkli se historie indiánských legend a zažili nečekané.

Petra Járková
Petra Járková 02. 09. 2019 16:00

Kamarádi

Herci a kamarádi Pavel Liška a Jan Révai podnikli před časem dobrodružnou tříměsíční cestu na svých motorkách. Na jejich výpravě Střední Amerikou průběžně vznikal originální, ale především autentický projekt.

Vagamundos

Dokument, který točil režisér a kameraman Hynek Bernard. Z Panamy do Mexika cestovali na vlastní pěst, bez štábu, doprovodných vozidel, hotelů a mezinárodní kuchyně. Jen tři vandráci, Vagamundos - jak si říkají, s tím, co jejich motorky uvezou.

Kmen Kuna

Od 2. září budete moci jejich dobrodružnou výpravu zhlédnout v osmi dílech. Na cestě zažili řadu dobrodružství a nezapomenutelných zážitků. Jedním z nich byla návštěva u indiánů kmene Kuna, za nimiž se vydali na karibské ostrovy.

Liška vzpomíná

O nich jim vyprávěl cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl, když je sám před 40 lety navštívil. „Nejdřív nás ohromila ta krása. Bílý písek, palmy s kokosy a tyrkysová voda. A pak jsme žasli podruhé, když jsme viděli, že z několika typických indiánských přístřešků, vyrobených z bambusů a palem, obývají indiáni pouze dva. Ostatní totiž slouží pro turisty. A protože my jsme turisté nebyli, my jsme Vagamundos, vandráci, ustlali jsme si na pláži. Ve stínu palem. Ovšem indiáni nás upozornili, že je třeba dávat si pozor, kam si leháme a ukazovali nahoru. Dali jsme jim za pravdu. Byla by to pitomá smrt. Zemřít na úplném začátku naší cesty po pádu kokosu na hlavu,“ vzpomíná se smíchem Pavel Liška.

NA ZÁBĚRY Z VANDRÁKŮ SE PODÍVEJTE V GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články