Velký průvodce péčí o pleť: Jak se o ni starat v zimě i v létě, aby byla zdravá a svěží

Velký průvodce péčí o pleť: Jak se o ni starat v zimě i v létě, aby byla zdravá a svěží
Zdroj: Pixabay.com
Pleť je důležité vždy důkladně vyčistit.Správnou a včasnou péčí se dá vráskám a kruhům pod očima předejít.Právě na očích a jejich okolí se nejvíce projeví i to, jak se cítíme. Dopřejte jim proto zasloužený odpočinek.Nezapomeňte peeling používat na celé tělo.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zatímco v zimě potřebuje vaše pleť hutnější výživný krém, který jí dodá spoustu potřebných látek a ochrání ji před mrazem, v létě je situace poněkud jiná. Pod hutným krémem by se vaše pleť potila a make-up by se roztékal všude, kam nemá. Pro letní období jsou vhodnější lehké hydratační krémy, které pleť nádherně rozjasní a dodají jí potřebnou ochranu. Proto bychom měli pro zimní a pro letní období volit rozdílné pleťové krémy.

Petra Járková
Petra Járková 28. 02. 2019 18:00

Zimní péče o pleť

V zimě je naše pleť oproti jiným ročním obdobím snad nejzranitelnější, protože je vystavena velkým výkyvům teplot. Pokožka velmi rychle vysychá a kůže často reaguje na změny počasí drobnými prasklinkami. Proto je v zimě třeba dbát na rozdílnou péči o pleť ráno a večer. Denní pleťový krém na zimu by měl být spíše výživný a chránit pleť proti mrazu. Zimní pleťový krém na noc vybírejte výrazněji hydratační.

Při výběru konkrétního produktu samozřejmě zohledněte typ vaší pleti – pokud máte citlivou pleť, vybírejte si kvalitní přírodní přípravky, u kterých nehrozí alergie či pupínky. Pro suchou pleť jsou pak vhodnější spíše krémy zimního typu, zatímco mastné pleti nemusejí všechny hutné a mastné krémy dělat dobře. I když má péče o pleť v zimě a v létě jistá pravidla, vždy je potřeba se přizpůsobit konkrétnímu typu vlastní pleti.

Ranní péče o pleť v zimě

Vysušená zimní pokožka potřebuje citlivou péči každý den. Ráno je vhodné vyčistit ji pleťovým mlékem a pleťovou vodou. Čištění pleti není závislé na ročním období, a pokud používáte kvalitní prostředky, nemusíte hledět na to, zda je léto nebo zima. Poté naneste výživný krém, který vaší pokožce vyhovuje, a pokračujte make-upem a ranním líčením.

Večerní péče o pleť v zimě

Po náročném dni pleť pečlivě odličte, obličej pak stejně jako ráno umyjte vlažnou vodou a vyčistěte pleťovým mlékem a pleťovou vodou. Na vyčištěnou pleť naneste výživný krém.

Letní péče o pleť

Zimní hutné a výživné krémy vyměňte hned na jaře za krémy hydratační. Pod hutnou konzistencí výživného krému byste se v létě potili, proto ho v případě potřeby používejte pouze na noc. Hydratační krémy na léto by měly být velmi lehké, snadno se nanášet a rychle zasychat. Na vaší pokožce by neměly tvořit hustý film, ale jemnou ochrannou vrstvičku.

Celoroční zkrášlování pleti

Vždy pijte dostatečné množství vody, bez ohledu na to, jestli je léto nebo zima. V létě si při večerním odličování a aplikaci nočního krému dejte sklenici vlažné vody – uvidíte, co taková hydratační a očistná kúra s vaší pletí udělá. V zimě můžete vodu nahradit mlékem s medem. Po tomto nápoji se vám bude sladce spát, ale také zlepšíte svou pleť. Vaše pokožka bude ráno uvolněná a svěží.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články