Test micelárních vod: Kvalita není o ceně. Našli jsme tu nejvhodnější pro městskou, citlivou, suchou i mastnou pleť

Velký test micelárních vod vám pomůže najít tu pravou pro vaši pleť.
Zdroj: archiv Lifee
Micelární čisticí voda Eucerin DermatoClean 3v1: Proti této micelární vodě nemají ani voděodolná líčidla šanci, stačí jednou přejet tamponkem a jsou dole. Na pleti je voda příjemná a nedráždí ani oční okolí, obsahuje v sobě totiž i odličovač. očí.
Pokud žijete v Praze, vyzkoušejte celou řadu Nivea Urban Skin, která vaši smogem namáhanou pleť dokonale vyčistí. V sadě se nachází micelární vody, peeling a minutová maska - vše absolutně bezchybné.Micelární voda Garnier Skin Naturals pro citlivou pleť: Pleť vždy krásně vyčistí, nedráždí a neštípe, což je pro citlivou pleť důležité. Jediná nevýhoda je lehce lepivý pocit pokožky po aplikaci.Vítězem v testu micelárních vod pro citlivou pokožku se stal Garnier, pro smíšenou to byl také Garnier, pro normální pleť to byl Dermacol, pro městskou pleť zabodovala Nivea a to samé i u suché pokožky. Naprostou jedničkou se však stal Eucerin 3v1 pro všechny typy pleti.+ 10 fotek+ 11 fotek

Micelární vody se staly velkým hitem, proto je na čase podívat se jim na zoubek a najít ty nejvhodnější pro každý typ pleti. Naštěstí máme v redakci a okolí dostatek testovatelek s různými typy pokožky, které ochotně tyto vody s aktivními částicemi, tzv. micelami, zkoušely a hodnotily. V galerii naleznete výsledky. A pamatujte, to, že je něco drahé, neznamená, že je to také nejlepší.

Petra Járková
Petra Járková 10. 04. 2019 14:00

Co je micelární voda?

Micelární voda obsahuje aktivní částice, tzv. micely, které na sebe váží nečistoty. Tuto vodu tedy stačí nanést na vatový tamponek a bez síly si odlíčit jakýkoliv i voděodolný maku-up. Pro všechny, co nemají čas odličovat si zvlášť oči, maku-up a pak ještě pleť čistit, se jedná o malý zázrak.

Přednosti micelárních vod

Po použití micelární vody již není třeba dalších přípravků. Navíc jsou vhodné na všechny typy pleti. Nejen na mastnou, suchou nebo smíšenou, ale i na citlivou nebo unavenou životem ve městě. Vybere si opravdu každý. Na rozdíl od olejových odličovačů nezanechávají micelárky mastný film a po odlíčení není třeba oplachování vodou. Další velkou výhodou je hydratace pokožky a to, že neucpává póry jako klasické odličovací mléko, neštípe v očích a neobsahuje alkohol ani jiné alergeny.  Navíc jsou všechny micelární vody bez parfemace.

Na ceně nezáleží, důležitá je zkušenost

Micelární vody snadno seženete v každé drogerii, a pokud si zakládáte na dražších značkách, rozhodně jich spoustu najdete také v lékárnách. Není tu však rozhodně řečeno, že ty dražší jsou kvalitnější, ani naopak. Péče o pleť je individuální, samozřejmě vám můžeme poradit, jak se o ni správně starat nebo jaká micelární voda vyhovovala nám na konkrétní typ pokožky, může se však stát, že vy to budete mít jinak.

Testované micelární vody

Nejprve začneme těmi kvalitnějšími. V lékárně jsme zakoupily dvě micelární vody, a to od Vichy pro citlivou problematickou pleť a od La Roche Posay pro mastnou a citlivou pleť. Obě jsou k sehnání za něco málo přes 300 Kč. Patří mezi ty dražší, ale účinkem se dají srovnat s těmi levnějšími a dostupnějšími. Pokud chcete opravdu výbornou a kvalitní micelární vodu z lékárny, za zkoušku stojí Eucerin 3v 1. Dokonale si poradí s nečistotami, make-upem, nedráždí oči a příjemně voní. Mezi naše favority patřila také Mixa pro citlivou pleť, která stojí něco kolem 200 Kč, ale byly jsme dost zklamané. Neporadila si pořádně s řasenkou a její konzistence také nepatřila mezi ty nejpříjemnější. Ve finále byly nejlepší nejlevnější micelární vody značek Nivea, Dermacol nebo Garnier z drogerie.

Podrobnější popis vítězných micelárních vod pro suchou, mastnou, citlivou, smíšenou i městskou pleť najdete v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články