Vzpomínky na Afriku: Roberta Redforda obsadili do filmu ze zoufalství a lvi byli dovezeni z Kalifornie

Hrají v něm herecké hvězdy jako Meryl Streep, Robert Redford a Klaus M. Brandauer.
Zdroj: Česká televize
Romantický příběh natočil známý režisér Sydney Pollack.Hrají v něm herecké hvězdy jako Meryl Streep, Robert Redford a Klaus M. Brandauer. Film byl oceněn 7 Oscary.Mladá Dánka, spisovatelka Karen odjíždí do Afriky, aby unikla zklamání a smutku z nešťastné lásky.+ 6 fotek+ 7 fotek

Vzpomínky na Afriku jsou romantickým příběhem dánské spisovatelky v Africe. Film režiséra Sydneyho Pollacka byl oceněn sedmi Oscary a excelovali v něm Meryl Streep, Robert Redford a Klaus Maria Brandauer. Co jste o slavném filmu nejspíš nevěděli?

Petra Járková
Petra Járková 29. 07. 2019 16:00

Ocenění

Robert Redford a Meryl Streep hrají hlavní role v tomto slavném filmu oscarového režiséra Sydneyho Pollacka. Mistrně natočený a překrásně výpravný příběh hluboké lásky a bolestivé ztráty získal roku 1985 Oscara za nejlepší film, za režii, za adaptovaný scénář, za kameru, za původní hudbu, za výpravu a za nejlepší zvuk.

Vtipná scéna s broukem

Scéna ze začátku filmu, kdy se Karen Blixen (Meryl Streep) seznamuje se svými služebníky, se točila na jeden dlouhý záběr. Jenže když se točilo, Streep, která na sobě měla košili s vysokým límcem a sako, začala křičet: "Sundejte tu věc ze mě!" a roztrhala si sako. Po vnitřní straně bundy jí totiž lezl obrovský brouk. Nakonec většina záběrů zůstala v konečném filmu.

Greta Garbo

Film byl kdysi plánován jako projekt pro Gretu Garbo. V různých dobách se film pokoušeli natočit Orson Welles, David Lean či Nicolas Roeg.

Robert Redford

K obsazení Roberta Redforda došlo částečně ze zoufalství. Herec navíc pohoršil všechny fanoušky, jelikož si odmítl osvojit britský přízvuk.

Lvi z Kalifornie

Přestože se film točil ze 70 procent v Africe, lvi, kteří v dramatických momentech napadli Karen a Denyse, byli cvičení jedinci přivezení z Kalifornie.

Audrey Hepburn roli odmítla

Postavu baronky měla hrát Audrey Hepburn, ta ovšem zdvořile odmítla. Meryl Streep se musela režisérovi doslova vnutit. Sydney Pollack si totiž myslel, že není dost sexy. Herečka si však s režisérem domluvila schůzku, na kterou si vzala přiléhavou blůzu a zvedací podprsenku, což ve finále sklidilo své ovoce.

Keňské zákony

Keňské zákony jsou přísné, co se týče zvířat, takže štáb musel často čekat celé hodiny, než hroši nebo zebry sami došli tam, kde se měl natočit záběr.

NA FOTOGRAFIE Z FILMU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články