7 neobvyklých žádostí o ruku: V Rusku nezáleží na místě, někdy je u toho i zásahová jednotka

7 neobvyklých žádostí o ruku: V Rusku nezáleží na místě, někdy je u toho i zásahová jednotka
Zdroj: Unsplash
V Jekatěrinburgu kdysi někdo zanechal na střeše paneláku dlouhý nápis "Zhenyo, vezmeš si mě?" Zda se tato snaha setkala s úspěchem, nevíme. Nápis by však měl být stále viditelný na mapách Googlu.
Velmi romantickým způsobem skončila univerziáda v Krasnojarsku. Jednu dobrovolnici tehdy její přítel požádal o ruku ve chvíli, kdy s moderátory probírala závody. Chtěl, aby na tento okamžik nikdy nezapomněla.Opět Krasnojarsk. Během hokejového zápasu měli diváci možnost vyhrát pračku zasláním SMS. Výherkyně ale místo spotřebiče dostala zásnubní prsten.Jeden mladý muž koupil několik vajíček (čokoládových), do kterých nastrkal papírky. Když je jeho přítelkyně poskládala dohromady, mohla si přečíst: Vezmeš si mě?

+ 1 fotka+ 2 fotky

Žádost o ruku může proběhnout různými způsoby. Nečekaně, během romantické večeře, kdy už něco tušíte, nebo tak, že vám vyletí tlak do závratných výšin. Na třetí možnost jsou experti obzvláště Rusové. Podívejme se na ty nejšílenější, leč skutečné okamžiky, které končily otázkou: “Vezmeš si mě?”

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 05. 2022 14:00

Statistiky praví, že nejvíce žádostí o ruku probíhá v květnu, těsně za ním je prosinec. Souhlas rodičů budoucí nevěsty je důležitý, je mu však přikládán menší význam než v minulosti. Veřejné oznámení zásnub se zase již většinou řeší skrze sociální sítě.

Zásah speciálních jednotek

V létě roku 2019 se na ruských webech objevilo vskutku neobvyklé video. Speciální zásahová jednotka v něm zastavila auto a s namířenými zbraněmi z něj vytáhla vyděšený pár. Přesněji řečeno - vyděšená byla jen žena, její partner věděl své. Členové komanda pak začali tvrdit, že v jejich autě našli sáček s bílým práškem.

Roztrhnou jej a vyloví snubní prsten. Vše nakonec končí dobře, žena řekne ano. Takto neobvyklá žádost o ruku není v Rusku ojedinělá. K podobné situaci došlo ještě minimálně dvakrát, a to v roce 2015 a 2016.

Žádost o ruku na palubě letadla

Požádat svou vyvolenou o ruku lze jak na zemi, tak i ve vzduchu. Fantazii se meze nekladou. Jistý Daniel se rozhodl pro druhou variantu. Když se svou přítelkyní letěl z Moskvy do Tumeně, připravil jí jedno velké překvapení.

Za asistence posádky letadla požádal Valentinu o ruku. Ta, jak jinak, souhlasila. Později na Instagram napsala, že do letadla nastoupila jako partnerka a vystoupila jako nevěsta. Doufejme, že Danielovi po několika letech nedojde inspirace na to, jak svou ženu překvapit.

Na další bláznivé žádosti o ruku se podívejte do galerie...

Zdroj informací: 

Rbth.com: 7 bizarre Russian marriage proposals

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články