Zpěvák Ondřej Ruml: Před Vánoci vydám svou naprosto zásadní desku!

Ondra s kapelou.
Zdroj: Facebook.com
Ondra s kapelou.Ondra při svých cestách po světě.Zpěvák vydá za pár dní nové album.Na desce spolupracoval i Bolek Polívka.+ 1 fotka+ 2 fotky

Nové album Ondřeje Rumla Zapomenutý příběh posluchače zavede do klidné a radostné atmosféry Vánoc. O původu nejkrásnějších svátků vypráví nejen 10 původních písní Zdeňka N. Bričkovského, známá koleda Narodil se Kristus Pán, ale také osobitý hlas Bolka Polívky, který načetl průvodní slovo.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 07. 11. 2018 12:09

Deska vychází již 9. listopadu u Warner Music, její křest se ale odehraje ve veskrze vánočním duchu 10. prosince v Divadle Radka Brzobohatého od 19.00 za účasti Ondřeje Rumla, Bolka Polívky a dětského sboru IUVENTUS, GAUDE! z Jablonce nad Nisou. Na vydání nového alba naváže série prosincových vánočních koncertů v pěti českých a moravských městech, na nichž Ruml představí nový repertoár.

Cítím, že je to v mém dosavadním hudebním životě naprosto zásadní deska. Nejedná se tentokrát o žádný hudební experiment ani neotřelé předělávky známých písní. Jsou to vlastně úplně obyčejné písničky, které doufám budou inspirovat. Nejde mi o to, aby po poslechu mé desky všichni začali chodit do kostela nebo se obrátili na víru. Přeji si, aby se člověk aspoň na chvilku zastavil, ztišil se a nechal ty písně na sebe působit,“ říká Ondřej Ruml.

Hudební i textová čistota – takové je album Zapomenutý příběh. Autor písní Zdeněk N. Bričkovský společně s autorem hudebních aranží, skladatelem Davidem Rotterem skladbám vtiskli touhu porozumět dávnému vánočnímu příběhu.

Vedle dětského sboru Iuventus, Gaude! se na nahrávce podíleli také muzikanti, se kterými Ondřej Ruml spolupracoval již na předchozích projektech, ať už to bylo album písní Ježka, Voskovce a Wericha, nebo Horáčkův Český kalendář: Josef Štěpánek (kytary), Rasťo Uhrík (kontrabas, baskytar), Martin Rufer (piano) a Jana Bezpalcová (akordeon). Rytmickou složku v podobě cajonu a dalších všemožných perkusí hraje zpěvák sám. Umělecká díla vytvořila speciálně pro obal alba Zapomenutý příběh výtvarnice Jitka Chrištofová.

Zapomenutý příběh vypráví nejen o narození Ježíška v Betlémě, ale i o tajemném zrození zářivého Světla v nás. To Světlo se v nás může rozsvěcet každý den – drobnými dobrými skutky, láskou k druhému člověku,” říká autor písní Zdeněk N. Bričkovský a naznačuje, že se lidé mohou tímto příběhem inspirovat po celý rok, nejen o Vánocích.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články