Ordinace končí, nezapomeňme! 7 nejvýraznějších a nejkrásnějších hvězd její historie

Ordinace končí, nezapomeňme! 7 nejvýraznějších a nejkrásnějších hvězd její historie
Zdroj: Showpix.cz/koláž Lifee.cz

Od roku 2005 jsme se na obrazovkách setkávali s protagonistkami oblíbeného i zatracovaného seriálu Ordinace v růžové zahradě, která se dočkala i druhé, ještě populárnější série. Teď, po patnácti letech, seriál končí a je tedy čas na rekapitulaci. Třeba toho, jaké hlavní hrdinky jím od samého začátku prošly a která podle vás byla nejkrásnější.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 02. 12. 2020 15:00

Připomeňme si, jak šel čas s hvězdami, jak s nimi scénáristé zatočili, které postavy odešly za tragických okolností a které se proste jenom odstěhovaly do jiného města a jiné ordinace. Seriál výrazně ovlivnil i soukromé životy a popularitu svých hrdinek.

První velké hvězdy

Úplně první hvězdou byla milá a svědomitá sestřička Kamila Váchová, kterou si zahrála divadelní a filmová herečka Linda Rybová. Jejího záletného muže Pavla si ztvárnil její skutečný manžel David Prachař.

Velkou hvězdou a milenkou Čestmíra Mázla byla Daniela Šinkorová v roli lékařky gynekoložky Gity Petrové, která v seriálu tragicky zahynula.

Další nebohou partnerkou Rychlého, alias Mázla byla i Markéta Častvaj Plánková, jejíž postava Magda Mázlová prošla proměnou od čistokrevné mrchy pro milující maminku, ona pro změnu a zemřela na následky „obyčejné“ zanedbané chřipky. Chudák Čestmír…

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Daniela Šinkorová (@sinkord_official)

Životní zlom Zlaty Adamovské

Opravdovou superstar ordinace je bezesporu Zlata Adamovská, která v ní jako dětská lékařka Bela Valšíková strávila nepředstavitelných 14 let, je tedy v seriálu téměř od začátku. Ten se propsal i do jejího soukromého života, protože zde potkala nového životního partnera, Petra Štěpánka. Milenci a manželé byly ale nejdříve jen v seriálu, tam se teprve sblížili.

Nesmazatelnou stopu v seriálu za dva roky účinkování zanechala také Barbora Munzarová. Její postava ale na konec nezemřela, ale docela šťastně následovala do Bratislavy svého filmového manžela chirurga, kterého hrál Milan Bahúl.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zlata Adamovská (@zlata_adamovskaa)

Nepřehlédnutelné postavy

Dana Morávková seriál opustila teprve loni, ale její rozporuplná a rozkolísaná lékařka Zdenička Suchá, která si prošla strastiplným hledání dcerky Haničky, se jen v tichosti vytratila z obrazovek.

Poslední velkou hvězdou, která si ale v nekonečném seriálu zahrála pouhý jeden rok je Mahulena Bočanová, která na nabídku role prý čekala od samého začátku vysílání. Její nepřehlédnutelná postava Dariny Márové zamíchala nejedním osudem seriálových postav.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články