Ace Ventura: Zvířecího detektiva měl původně hrát někdo jiný. Carreyho domácí mazlíček dostal vlastního kuchaře

Ace Ventura
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Ace Ventura: Zvířecí detektiv. Pokud zmizí váš zvířecí miláček, Ace Ventura (Jim Carrey) ho najde! Jen si občas zaskočí na koncert death metalové kapely Cannibal Corpse, která patří mezi jeho nejoblíbenější.Tvůrci komedie Ace Ventura: Zvířecí detektiv si nejprve mysleli, že tímto filmem nadobro pohřbili své kariéry...
Nakonec ani nelitovali, že udělali pro Jima Carreyho první a poslední. Snímek Ace Ventura: Zvířecí detektiv utržil jenom v kinech 107 milionů dolarů, stál rovných 15.Jim Carrey přistupoval k natáčení opravdu svědomitě. Kupříkladu si vymyslel vlastní hlášky.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Ace Ventura byl pro Jima Carreyho trefou do černého. Není pochyb o tom, že mu tato role vynesla celosvětovou popularitu. Těžko bychom si dnes na jeho místě dokázali představit jiného herce. Přesto se o tom před natáčením uvažovalo. A víte, že si ve filmu zahrála jedna z nejslavnějších death metalových kapel, ze které vstávaly vlasy hrůzou jak Američanům, tak i Němcům? Pojďme se podívat na zajímavá fakta z této slavné filmové série.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 10. 2020 16:00

Máte rádi ztřeštěné komedie? Tak to se podívejte dnes ve 20:15 na Prima Cool, dávají druhý díl Zvířecího detektiva. Ace Ventura je nyní v buddhistickém klášteře. Oddává se zde meditacím, jeho rozjímání ovšem naruší nový případ. Musí najít posvátného bílého netopýra. Pokud by neuspěl, rýsoval by se na obzoru pořádný masakr...

Vše mělo být jinak

Původní koncept filmu nepočítal se zvířátky, mělo jít o jakousi variaci na Sherlocka Holmese. S vylepšením přišel až scénárista Jack Bernstein, který se inspiroval skečem v show Davida Lettermana. Ale i tak ještě nebylo vše hotovo. Ace Ventura měl být koktajícím prosťáčkem. Až Jim Carrey ho změnil ve výřečného chlapíka.

Herec nelenil a angažoval se prakticky ve všech oblastech. Pro svou postavu vymyslel hlášky i gesta. A to včetně originálního a poněkud hysterického hlasu. Carrey k tomuto rozhodnutí došel po přečtení několika stránek ze scénáře. Ale možná jen recykloval svůj dřívější nápad, kdy hrál v jednom filmu gaye.

Výřečný zvířecí detektiv

Přestože Jim Carrey dovedl svou postavu k dokonalosti, uvažovalo se, že by místo něj mohl nastoupit Rob Schneider. Ten to však odmítl. Prý by se více hodil na originální koncept koktajícího nekňuby než na výřečného detektiva zachraňujícího rozličné domácí mazlíčky. A tak role zůstala Carreymu.

Nakonec to pochopili i tvůrci filmu a začali se k herci chovat s patřičnou úctou. Dokonce mu neváhali zařídit i vlastního kuchaře, který mu připravoval pokrmy dle toho, na co měl zrovna chuť. Zkrátka nepřišel ani jeho mazlíček gekon. I on si mohl užívat privilegia mít vlastního kuchaře. V jeho případě však stačilo jen nachytat hmyz.

Perverze i sex

Perličkou na Ace Venturovi je bezpochyby účast jedné z nejslavnějších death metalových kapel Cannibal Corpse. Ta musela čelit jak výtkám prezidentského kandidáta Boba Dolea, tak i německé křesťanské aktivistce Christě Jenal. Jenal se dokonce podařilo prosadit zrušení několika jejích koncertů. Vadily jí texty kapely, které byly plné násilí, perverze a sexu s mrtvými.

“Byla to velmi zvláštní příhoda,” uvedl bubeník kapely Cannibal Corpse. “Zavolala nám naše nahrávací společnost, že ji kontaktoval management Jima Carreyho, zda bychom nevystoupili v jeho připravovaném filmu. Nejdříve jsme to odmítli, ale za pár dní nám volali zase, že Jim Carrey na tom trvá, že nás opravdu chce. A tak jsme na to kývli,” dodal.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Ace Ventura

TV Prima: Ace Ventura

Vice.com: Cannibal Corpse and Ace Ventura

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články