Blanka z Ulice ve spárech alkoholu: Kdo jí přijde na pomoc a komu by se měla obloukem vyhýbat?

Blanka se propadá stále hlouběji. Alkohol jí ničí čím dál víc. Pochopí už konečně, že potřebuje pomoc?
Zdroj: TV Nova
Blanka se propadá stále hlouběji. Alkohol ji ničí čím dál víc. Pochopí už konečně, že potřebuje pomoc? Bývalý Blančin manžel Luděk jí svým přístupem rozhodně nepomáhá...Rodina se snaží Blance pomoct, ale ona si problém nechce připustit.Jak dopadne vztah Blanky a Evžena? Nezničí ho alkohol? Blanka je na dně. Dokáže se vzpamatovat? + 1 fotka

Blanka z Ulice v podání Lindy Rybové to nemá jednoduché. Nedávno se rozváděla, řeší problémy s Kristýnou, bývalý manžel měl nehodu - zkrátka je toho na ni moc. Problémy ale bohužel neřeší právě tou nejleší cestou. Jako oporu si vzala alkohol, který sice na chvíli pomáhá, ale ničí jak ji samotnou, tak i vztah s Evženem. Podaří se jí najít pevnou půdu pod nohama?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 08. 01. 2021 12:00

Alkohol je stejně jako oheň zlý pán a upřímně – i o tom, zda je dobrý sluha, bychom mohli velmi pochybovat. Každopádně Blanka to nezvládá. Situace je pořád horší a její rodina je z alkoholismu ženy, která dokázala být dříve nad věcí a problémy řešit s nadhledem, nešťastná. Jenže právě to je další problém. Blanka o své závislosti stejně jako většina ostatních alkoholiků nechce ani slyšet.

Alkohol je zpět

I když se Blanka domnívala, že má svoji závislost pod kontrolou, a několik týdnů vydržela „na suchu“, najednou je všechno zpátky. Alkohol stojí nad vším, nemůže bez něj ani spát. V její abstinenci jí rozhodně nepodporuje ani bývalý manžel Luděk, který pro skleničku alkoholu nikdy nejde daleko a bohužel nechce pochopit, že Blanka už je ve stavu, kdy opravdu potřebuje pomoc. Tu se jí naopak snaží nabídnout Evžen, který má v tomto ohledu bohužel svoje osobní zkušenosti a dobře ví, kam až může její stav zajít.

Evžen ví svoje...

Evžena jsme v seriálu potkali jako otce Adriany Peškové, který ale o narození dcery neměl přes dvacet let ani ponětí. Poté, co se objevil na scéně, ale místo podpory vlastní dceři přinesl problémy. Otce alkoholika ale Adriana se svým tehdejším partnerem podržela a nátlakem se jí podařilo dovést ho k léčení. Podařilo se a Evžen od té doby skutečně nepije a dostal se doslova ze dna až do normálního života. Svědčil mu i život s veselou, milou a inteligentní Blankou, která se mu teď ale mění před očima. Dělá tedy všechno pro to, aby jí nedovolil padnout. Jenže Blanka jeho pomoc zatím stále odmítala a věřila, že se o sebe dokáže postarat sama. Opravdu se jí to může podařit?

Kruté varování

Lidé, kteří si touto životní etapou prošli, a také odborníci na závislosti před takovým řešením ale varují. Možnost, že by se podařilo alkoholikovi postavit se na nohy bez pomoci okolí, je téměř nulová a několik týdnů nebo i měsíců abstinence ještě není žádnou jistotou, že se problém nevrátí. Naopak – pokud se takový člověk znovu napije, bývá propad ještě strmější a hlubší.

Pomáhají, nebo ubližují?

To si bude muset brzy uvědomit právě i Blanka, která po dlouhých peripetiích snad konečně přistoupí na Evženovy rady a pod jeho a Adamových nátlakem přistoupí na detox. Jenomže je tady ještě Luděk, který ji rozhodně nepodpoří, ba právě naopak. K bývalému Blančině manželovi se překvapivě přidá i její matka Marie, která se obává o dceřinu kariéru. Rozhodne se Blanka správně a dá na dobré rady, nebo podlehne lákavější cestě? 

Pomoc přijde z nečekané strany

Koho Blančina závislost ničí spolu s ní? Vlastně celou rodinu – Evžena i syna Adama, který by se měl hlavně připravovat na přijímačky na uměleckou školu, a samozřejmě Kristýnu. Právě ta se rozhodne zasáhnout. Jak její pokus dopadne a co bude dál s jejím komplikovaným vztahem s Denisem?

Zdroj: TV Nova

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články