Idol žen Jason Momoa: Jak šel čas s hezounkem z Pobřežní hlídky

Idol žen Jason Momoa: Jak šel čas s hezounkem z Pobřežní hlídky
Zdroj: Wikimedia Commons/Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0
V seriálu Hvězdná brána: Atlantida se Momoa objevoval mezi roky 2005–2008. Stěhování do Los Angeles přineslo v roce 2011 Barbara Conana a khala Droga z úspěšného seriálu Hra o trůny. Právě se zrodil hollywoodský drsňák číslo 1. 

V roce 2018 se z něj stal Aquaman. Mohli jsme ho také vidět v seriálu Frontier, kde si zahrál svérázného obchodníka s kožešinami.+ 2 fotky+ 3 fotky

Počátek kariéry Jasona Momou nenapovídal tomu, že se z něj stane vyhledávaný drsňák a akční hrdina. Ale jak se říká, člověk míní a život mění. Přestože se mu nakonec podařilo setřást stigma, které na něm zanechalo účinkování v Pobřežní hlídce, neměl ještě zdaleka vyhráno.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 04. 2021 14:00

Jason Momoa se narodil v roce 1979 v Honolulu, vyrůstal však v Iowě. Otec Joseph je Havajec, matka Coni zase německo-irsko-indiánského původu. Po střední škole začal Jason studovat mořskou biologii. O něco později přestoupil do Colorada na státní univerzitu a tam se jeho specializací stala divoká zvířata. Studium však nedokončil.

Stigma na celý život

Jason Momoa začal svou kariéru v roce 1998 jako model, ale brzo se postavil před televizní kamery. Atraktivní vzhled i urostlá postava mu vynesly roli ve spin-offu Pobřežní hlídky s podtitulem Hawaii, kde si zahrál postavu Jasona Ioana. Vydržel tam až do samotného konce, který přišel v roce 2001. Jenomže, když nastal čas poohlédnout se po něčem serióznějším, nastal problém.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @badboyswithlonghair

Momoa nemohl právě kvůli Pobřežní hlídce zavadit o slušnou práci. Producenti na něj pohlíželi jako na neschopného herce, který by nedokázal zahrát nic vážnějšího. Navíc on sám nemohl najít agenta, který by mu díky svým kontaktům dokázal sehnat zaměstnání. „Snažil jsem se to všem vysvětlit,” vzpomínal Momoa pro Entertainment Weekly v roce 2015. „Říkal jsem: ‚Kámo, doprdele, já nejsem jenom Pobřežní hlídka, jsem taky Jason Momoa.‘ “ Nakonec se rozhodl přestěhovat do Los Angeles. To mu sice pomohlo, ale i tak neměl ještě vyhráno.

Khal Drogo a Barbar Conan

V roce 2011 se začalo Jasonovi konečně blýskat na lepší časy. Získal roli Barbara Conana, následovala fenomenální Hra o trůny a postava khala Droga. Dnes již multimilionář měl ještě před deseti lety hluboko do kapsy. Když nastala během natáčení pauza, zůstal se svým kamarádem v irském Donegalu.

„Neměl jsem ani na letenku domů, takže nám nezbylo nic jiného než si půjčit dodávku a navštívit všechna krásná místa v Irsku. Taky jsme se snažili najít hospodu, kde točí nejlepšího Guinnesse. Zjistili jsme však, že všude chutná úplně stejně,” postěžoval si Momoa. Po slavném seriálu HBO se objevil v přehlíženém filmu Jedna mezi oči se Sylvesterem Stallonem, ale pak přišel opravdový zlom, když získal postavu komiksového hrdiny Aquamana. Jeho sólové dobrodružství z roku 2018 vydělalo bohatě přes miliardu. Nejnovějším počinem charismatického herce je adaptace kultovní sci-fi Duna od Franka Herberta, které se dočkáme na podzim.

Jasnovidec Jason Momoa

Byla to láska na první pohled, i když na začátku jenom z jeho strany. Jak je to možné? Když Jason Momoa viděl v televizi Lisu Bonet, která se dlouhá léta objevovala v sitcomu Cosby Show, řekl přátelům, že právě spatřil svou vyvolenou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Fanpage. (@christiane_momoa)

A dopadlo to dobře, v roce 2005 se Momoa seznámili doopravdy a o dva roky později se jim narodila dcera Lola Iolani. Pak přišel na svět syn Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha a Jason je také nevlastním otcem Zoë Kravitz, kterou má Lisa z předchozího vztahu se zpěvákem Lennym Kravitzem. Za Jasona se ale vdala až v říjnu roku 2017.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Jason Momoa

Cheatsheet.com: Jason Momoa’s Baywatch role at 19 hurt his career instead of helping it

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články