Gump - pes, který naučil lidi žít: Bolek Polívka a Eva Holubová prozradili, jak se jim žije se zvířaty

Gump - pes, který naučil lidi žít: Bolek Polívka a Eva Holubová prozradili, jak se jim žije se zvířaty
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Gump - pes, který naučil lidi žít: Bolek Polívka alias Béďa najde v popelnici malé štěňátko a tím začíná neuvěřitelný příběh tuláka Gumpa.Gumpovi propůjčil hlas Ivan Trojan, který také namluvil audioknihu Gump - pes, který naučil lidi žít.Eva Holubová si ve filmu Gump - pes, který naučil lidi žít zahrála Veroniku. Herečka má i ve skutečnosti pejska z útulku.Patricie Pagáčová se sice ve filmu Gump - pes, který naučil lidi žít jmenuje Káťa, ale Gump jí dá přezdívku Louka. Pojmenovává si lidi podle toho, co cítí.+ 5 fotek+ 6 fotek

Gump - pes, který naučil lidi žít je dojímavý příběh psího nalezence, který putuje z rodiny do rodiny, ne vždy dobrovolně. Ve filmové verzi jeho příhod si zahráli Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Ivan Trojan nebo Karel Roden.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 16. 04. 2022 09:10

Gump - pes, který naučil lidi žít: Gump (hlas Ivan Trojan) je věčný psí tulák. Život mu do cesty přináší nejen radost, ale také starosti a spoustu majitelů. Každému nějakým způsobem změní osud a naučí jej, že je potřeba žít a ne pouze přežívat. Snímek Gump - pes, který naučil lidi žít uvede Prima v neděli 17. 4. ve 20:15.

Kdo je vlastně pes Gump?

Když jsem si Gumpa vzal z útulku, dlouho jsem se bál pustit ho z vodítka. Jednou jsme spolu byli v Táboře u Lužnice, pustil jsem ho, a on utekl. Bál jsem se, co se stane, představoval si hrozné scénáře… A pak jsem ho objevil v lese, jak se mi směje, že tam běhám sem a tam, a hledám ho. Nakonec jsem místo toho, abych ho honil, začal utíkat. A on začal honit mě. Tak jsme si to tímhle způsobem vyříkali a už mi nikdy neutekl," vzpomíná v materiálech pro novináře Filip Rožek, autor knihy Gump - pes, který naučil lidi žít, která se stala jedním z nejúspěšnějších titulů posledních let. S počtem přes 150 000 prodaných výtisků překonává i Michala Viewegha nebo Patrika Hartla.

Gump je ve filmu doslova putovní pes, vystřídá celkem šest majitelů. Samotného zvířecího hrdinu si zase zahráli čtyři pejsci. Ve štěněcím věku je to čistokrevný Jack Russell teriér z chovné stanice, když vyroste, jde třeba o skutečného Gumpa, pejska autora knižní předlohy. A nebyl jediný psík z útulku, který se objevil před kamerou.

Nechtěli jsme cvičené psy, všichni jsou z útulku. Žádné rozmazlené zvíře s patnácti ošetřovateli. Ti psi byli dováženi na plac přímo z útulku, nevěděli vůbec nic a záleželo na naší trpělivosti a na tom, jak dlouho počkáme na to, co potřebujeme. Někdy to vyšlo, někdy to nevyšlo," vysvětluje režisér F. A. Brabec.

Bolek Polívka a Eva Holubová o životě se psy

Od dětství mám psy rád. Nedávno se mě někdo ptal: „Kolik je ti roků Bolku?" A já jsem odpověděl: „Táhne mi na pátýho boxera." Můj první pes byl německý ohař, a pak jsem měl ty boxery. Vladimír má boxery a můj bratr, který byl o osmnáct let starší, měl taky boxery. My jsme takoví boxeráři, ale sem tam se nám do toho vloudí taky nějaký kříženec," vysvětluje Bolek Polívka. Na boxerech se mu libí, jak umí být nadšení už z pouhé existence. Nadšeně vítají, nadšeně se rozhlížejí a nadšeně se rozběhnou...

Eva Holubová říká, že pes ji naučil to, co ji učí všechna zvířata. Když máte radost, tak ji dávejte najevo. Ať se děje kolem cokoliv. A jak vypadá její soužití s pejskem? „No, někdy mě nevítá vůbec nikdo, protože leží s manželem. Jenom na mě koukne, udělá Tady jsem já, tak pojď dál, a sedni si vedle. Ne vždycky mě vítá, ale když mě vítá, tak to stojí za to, to se i počůrá radostí. A to se manželovi nikdy nestalo, že by přiběhnul a samou radostí by to nevydržel…" dodává herečka.

Zdroj informací:

TV Prima: Gump - pes, který naučil lidi žít

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články