Nová posila Ulice Filip Čapka alias Vítek Klíma: Hraní je pomíjivé, balzám je zvládnout dvacetitunový bagr

Vítek Klíma, kterého v Ulici hraje právě Filip Čapka, dostal novou práci v Praze, a tak se celá rodina stěhovala z Libverdy, kde mají kořeny. Nic není ale tak jednoduché, jak by se mohlo zdát... A co na sebe prozradil sám herec? Třeba to, že umí obládat bagr a další těžkou techniku, ale také rád maluje, zahradničí a pracuje "kolem baráku"...
Zdroj: TV Nova
Vítek Klíma, kterého v Ulici hraje právě Filip Čapka, dostal novou práci v Praze, a tak se celá rodina stěhovala z Lázní Libverda, kde mají kořeny. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát... A co na sebe prozradil sám herec? Třeba to, že umí ovládat bagr a další těžkou techniku, ale také rád maluje, zahradničí a pracuje „kolem baráku“...Klímovi jsou pohodová rodina se třemi dětmi. Filip Čapka, představitel tatínka Vítka, má ve skutečnosti manželku, dceru, tři psy a dvě kočky.Vítek v podání Filipa Čapky řeší běžné rodičovské problémy.Rodina Klímova si rozumí nejen v seriálu, ale také při natáčení.+ 1 fotka+ 2 fotky

V seriálu Ulice se objevily nové postavy a s nimi i noví herci, které jsme v podobných projektech zatím neviděli. Tak třeba postavu Vítka Klímy, hlavu rodiny, jež se přistěhovala z Lázní Libverda, ztvárnil herec Filip Čapka. Co na sebe prozradil a jak se mu v Ulici líbí?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 29. 01. 2021 12:00

I když Filip Čapka rozhodně není na herecké scéně žádným nováčkem, určitě neuškodí jej na začátek představit. A vlastně – může se představit sám, stačí se zeptat… A co dál? Jaké má představitel Vítka Klímy koníčky, co by nás mohlo překvapit a co by asi nikdo nečekal?

Co bychom o vás měli nebo mohli vědět, jak byste popsal sám sebe? Kdo je vlastně Filip Čapka?

Herec, moderátor, malíř, scenárista, bagrista, pyšný otec, abstinent, budoucí nekuřák.

Nyní žijete nedaleko Prahy, ale vaše rodiště to není. Jaká byla vaše cesta od narození až do současnosti?

Jsem rodilý Ostravák a jsem na to hrdý. Po JAMU jsem byl asi sedm let v Moravském divadle Olomouc. Poté přes Brno na rok do Ostravy k Bezručům a pak do Prahy. A to převážně díky Shakespearovským slavnostem, Karlu Heřmánkovi a jeho Divadlu Bez Zábradlí, kterému jsem dodnes vděčný za krásné role a plné hlediště. Po osmi letech v Praze jsem se přestěhoval do Kozomína, což je vesnička za Prahou, s hromadou normálních lidí a rybníkem. Přes 200 let starý dům se zahradou, manželkou, dcerou, třemi psy a dvěma kočkami. Ráj na zemi. Většinou.

Pocházíte z herecké rodiny. Měl jste tedy ve výběru povolání vždy jasno?

Dědeček Emil mě vedl k věcem hmatatelným, dědeček Vladimír k těm múzickým. A jelikož herců bylo v rodině víc, od mala jsem toužil jím být též. Z dnešního pohledu se mi to obrovské nadšení z přijetí na JAMU zdá být směšné. Ale nelituju, herectví mi víc dalo, než vzalo.

Vaše profese jistě zabere hodně času. Co vás baví, když se najde chvíle volna?

Maluju. Toužil jsem po tom celý život, ale bál jsem se to zkusit. Pak jsem si řekl, že když jsem našel odvahu naučit se s bagrem, nakladačem, kamionem, musím zkusit i tohle. Je to úžasný svět a nikdy bych neřekl, že mám tyhle schopnosti. Odezva je nečekaná.

Mimo to se ale o vás povídá, že jste také kutil a zahrádkář. Je to pravda?

Rozhodně. Myslím u toho na dědu Emila. A jsem pyšný na to, co všechno herec dokáže. Hraní je pomíjivé, ale když postavíte zahradu, dům, zvládnete dvacetitunový bagr, je to pro herce balzám. 

Kde jinde než v Ulici, doma na zahradě nebo v dílně vás mohou diváci vidět?

Kde mě diváci mohou nebo mohli vidět… V divadlech v Olomouci, Brně, Ostravě a Praze. Filmy, seriály a moje milované Polopatě.

Jste nositelem ceny Thálie z roku 2004. Máte nějakou další profesní metu?

Ano. Tu nejtěžší. Dělat jen to, co mě baví.

Zdroje: 

TV Nova

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články