Montér Hora z Marečku, podejte mi pero: Vladimír Hrabánek prý do postele dostal každou

Montér Hora z Marečku, podejte mi pero: Vladimír Hrabánek prý do postele dostal každou
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Marečku, podejte mi pero: Josef Kroupa (Jiří Sovák) pracuje jako mistr v továrně na zemědělské stroje. Když dostane za úkol zvýšit si kvalifikaci, začne, byť neochotně, chodit do večerní školy.Jiří Sovák doufal, že se během natáčení usmíří se svým synem Jiřím Schmitzerem.Jiří Schmitzer však krátce po dotočení usedl za volant opilý a srazil chodce.Jiří Sovák mu to později odpustil, cestu k němu však již nikdy nenašel.+ 3 fotky+ 4 fotky

Vladimíru Hrabánkovi, kterého si můžeme dnes připomenout ve filmu Marečku, podejte mi pero, se říkalo mistr epizodních rolí. Ač byl v hloubi duše dobrák, navenek působil drsně. To zřejmě imponovalo spoustě žen. O milostná dobrodružství totiž neměl vůbec nouzi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 06. 2021 11:00

Děj filmu Marečku, podejte mi pero: Jiří Kroupa, coby mistr v továrně na zemědělské stroje by mohl ve své práci povýšit, jen by si musel po večerech dokončit průmyslovku. Nejprve se tomu brání, pak ale podlehne a nechá se ke studiu zapsat. Jenomže stejnou školu, byť přes den, navštěvuje jeho syn a jak se zdá, má mnohem lepší prospěch než tatínek. Dokáže si pan Kroupa napravit pověst a stát se také dobrým studentem? Na komedii Marečku, podejte mi pero z roku 1976 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Ideální inspicient Vladimír Hrabánek

Vladimír Hrabánek začal svou kariéru u divadla a filmu takzvaně v zázemí. Vykonával práci technika, rekvizitáře a později také inspicienta a asistenta režie. Až jako úplně poslední přišla i herecká profese.

Nejraději ho obsazoval režisér Jiří Menzel. „Hraboš byl rovnej kluk. Řekl vždy, co si myslí. Měl dobrý vztah k lidem, ale zároveň byl přísný. Ideální inspicient. Byl spolehlivý a myslel dopředu,”  řekl pro Českou televizi.

Citlivá duše Vladimíra Hrabánka

Ráznost Vladimíra Hrabánka poznala na vlastní kůži i herečka Jitka Molavcová. „Když jsem nastoupila do divadla Semafor, docela jsem se ho bála. Křičel na nás jako na vojně, všem dával rozkazy,” prozradila pro deník Blesk Molavcová.

Později ale poznala i jeho galantní stránku.Když jsem si jednou na jevišti zlámala nohu, přehodil si mě přes rameno a odnesl do sanitky, dodala. A právě jeho osobní kouzlo mu otevřelo mnoho dveří dokořán.

Pravidla pro milenky

Na zájezdech jsme se často ptali ráno svých partnerek, jak se vůbec jmenují. Víte, ony dychtily po popularitě. Když jste jim řekli, že jste ze Semaforu, tak to pak vždy řekly: ‘jo, tak to ti dám,’” popisoval Hrabánek ve své knize Sloužil jsem u Semaforu.

Jeho starší syn na něj zase prozradil, že do 55 let trval na tom, že milence nemůže být víc než pětadvacet. O deset let později tvrdil, že věci, které ho předtím vzrušovaly, mu nyní lezou na nervy. Zemřel 21. srpna 2008 ve věku 70 let. Pohřbít se nechal na zahradě svého domu.

Zdroje informací:

TV Nova: Marečku, podejte mi pero

Wikipedia.cz: Vladimír Hrabánek

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články