Karolína (63): Nenáviděná snacha mi přivezla zvláštní dárek. Jeho moc jsem pocítila na vlastní kůži

Karolína (63): Nenáviděná snacha mi přivezla zvláštní dárek. Jeho moc jsem pocítila na vlastní kůži
Zdroj: Freepik

Mezilidské vztahy jsou někdy složité. Své o tom ví i Karolína. Snacha ji z neznámého důvodu neměla ráda. Snažila se jí škodit za každou cenu. Když jí jednou z dovolené přivezla podivnou sošku, brala to Karolína jako gesto usmíření. To ale ještě netušila, co se bude dít.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 03. 2021 15:00

Náš syn si vzal ženu plnou zloby a nenávisti. Já jsem se s Magdou (33) snažila na oko vycházet, ale vlastně jen kvůli synovi. Matěj (35) je moc hodný člověk a zasloužil by si vedle sebe lepší ženu.

Odmítala mi dávat děti na hlídání

Mezi mnou a Magdou už od začátku panovala jistá nevraživost. Obě jsme ale hrály stejnou hru. Nedávaly jsme najevo, že se ve své podstatě nesnášíme. Vlastně ani nevím, co jsem jí udělala, že mě nemá ráda. Snažila jsem se k ní najít cestu, ale vždycky, když jen trochu mohla, házela mi klacky pod nohy.

Nejvíc mě ničila tím, že mi odmítala dávat vnoučata na hlídání. Velmi dobře věděla, jak se na jejich příchod těším. Občas si postesknu synovi, ale ten s tím moc nenadělá. Mám podezření, že on sám se Magdy bojí. Takže jsem jen tiše čekala, zda někdy budu moci vnoučata vídat a hlídat.

Nakonec se na mě štěstí přece jen usmálo. Mladí chtěli jet na romantickou dovolenou k moři. Matěj mi volal, zda bych si k sobě děti na týden nevzala. Nejraději bych zavolala Magdě a řekla: „Najednou jsem ti dobrá, co? Když si chceš válet šunky u moře.“ Ale to bych byla sama proti sobě. Takže jsem na hlídání kývla.

Přivezla mi podivný suvenýr

Týden s kluky byl úžasný. Konečně jsem si připadala jako pořádná babička. Den před tím, než se měli mladí vrátit, mi malý Tomík řekl: „Maminka říká, že jsi zlá babička. Já si to ale nemyslím. Mám tě moc rád.“ To chce slyšet asi každá babička, ne? Když si mladí kluky brali, obrečela jsem to.

Magda za mnou přišla a nečekaně slušně mi poděkovala. „Přivezla jsem vám malý dárek jako vděk, že jste to s dětmi zvládla,“ řekla a vytáhla z kufru dřevěnou postavičku, která neměla zrovna veselý výraz. „Je to symbol štěstí a zdraví, prohlásila podivným tónem. „Nechala jsem vám ho posvětit od jednoho šamana. Vystavte si ho tak, abyste kolem něj každý den prošla,“ poučila mě. Matěj jen kýval hlavou. Vzali si děti a odjeli.

Já jsem dál držela v ruce ten suvenýr, který mi naháněl strach. Postavila jsem ho do chodby na poličku. Stal se takovým hlídačem. Současně to bylo místo, kudy každý den určitě projdu. Za dva dny se mi udělalo zničehonic špatně. Cestou do postele jsem musela projít chodbou. Zamotala se mi tam hlava, až jsem upadla.

Soška mě proměnila v zombie

Tu noc jsem nemohla spát. Velmi mě bolela hlava a mlátila jsem sebou v posteli jak leklý kapr. V noci jsem se šla napít do kuchyně. Můj pohled zůstal viset na postavičce, kterou jsem byla nedávno obdarována. V očích suvenýru jsem zahlédla dvě rudé tečky. V tu chvíli se mi zvedl žaludek a místo do kuchyně jsem běžela na záchod.

Co to se mnou sakra je?“ řekla jsem do ticha. Další týden jsem si musela vzít v práci volno. Bloudila jsem po bytě jako zombie. Něco bylo jinak. Po dalším týdnu, kdy jsem si připadala jako v cizím těle, mi to došlo. Může za to ta postavička. Z posledních sil jsem ji šla vyhodit rovnou do popelnice. A ejhle! Bylo mi zase skvěle. Tak takhle se mě chtěla moje milá snacha zbavit!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články