Co nás čeká v Ulici? Mára řeší peníze, Anička Šimona, Magda Prokopa a Lumír se nebude stačit divit, jaký je o něj zájem

Mára řeší problémy, jaké ještě nedávno neměl. Uživit dvě děti není jen tak a výdělek taxikáře najednou nestačí.
Zdroj: TV NOVA

S novým rokem přichází i další příběhy seriálu Ulice. Co tvůrci prozatím naznačili a na co se tedy mohou diváci těšit v příštích dnech i měsících?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 04. 01. 2021 13:53

Poslední měsíce minulého roku nebyly složité jen ve skutečném životě, ale ani postavy seriálu Ulice neměly to rozhodně neměly jednoduché, i když se koronavirus jeho dílům tématicky vyhnul, což je v této době velmi osvěžující. Pravidelní diváci si ale jistě vybaví hned dvě lidské tragédie které se dotkly učitelky Magdy Procházkové a rodiny Nyklů.

Nová naděje pro Magdu?

Mladá učitelka Magda, která je ve svém pestrobarevném oblečení v seriálu k nepřehlédnutí, musela - i když jen velmi nerada - skutečnost, že její maminka trpí Alzheimerovou chorobou a rozhodně se nehodlá smířit s koncem života tak, jak jí ho přichystal osud. Rozhodla se proto pro eutanázii a svůj důstojný odchod ze světa si také prosadila. Magda zůstala sama a jedinou oporou jí doposud byl matčin přítel Tomáš. Už před Vánoci se ale začínalo zdát, že je na obzoru i další muž, který by mohl vstoupit do jejího života.

Nový profesor Prokop Junek má jistě spoustu tajemství, která bude děj brzy odhalovat. Jedním z hlavních je jeho podivně dobrý a přátelský vztah s ředitelkou Landovou. Jemu ale teď jde o to, aby si získal přízeň své kolegyně z kabinetu a vlastně i tak trochu podřízené Magdy. Jenže její vztah k němu ještě bude potřebovat trochu času. A právě proto je tu Tomáš, aby se měla Magda komu svěřit. Co by si přála její matka? Určitě ne, aby zůstávala sama…

Pozor na ženy...

Další, kdo zůstal nedlouho před Vánocemi sám, je Lumír. Vlastně jsou na to dva, vždyť Světlana, která nedávno zemřela, byla nejen jeho manželka, ale také maminka malého Lexíka, který její ztrátu nese velmi těžce. Vypadá to ale, že se i kolem Lumíra začnou brzy točit ženy, které by si dokázaly představit, že zaplní prázdnotu v jeho životě. Na některé by si ale měl dát pozor - na scéně se objeví i “stará známá” a hlavně vypočítavá Milena Pumrová, která už Lumírovi ještě za Světlanina života přidělala dost problémů.

Jak sehnat peníze?

Rodinný život je náročný, a to nejen při péči o děti, ale také na zajištění dostatku peněz. O tom se už brzy přesvědčí i Mára, jehož rodina se vloni rozrostla dokonce o dvě děti - adoptovaného Vojtu a novorozeného Káju. Jak si poradí s problémem a jak se jeho úvahy dotkou vztahu s Karlou, která je stále duší i srdcem policistka, navíc ve vypjaté atmosféře v malém bytě, který najednou zjevně nestačí? ? Věřme, že jejich vztah ustojí i tuhle zkoušku.

Kdo je vlastně Šimon?

Sama by nemusela zůstat ani Anička, ale její lektor, s nímž konzultuje fotografie, se chová sice galantně a mile, ale zatím se Anča žádného dalšího kroku nedočkala. Budeme tedy moci sledovat, jestli se z příjemných schůzek se Šimonem nad fotografiemi vyvine něco víc, než jen nové nápady na uměleckou tvorbu.

Vlastimil sází na slivovici

Na příběhy lásky ale budou autoři potřebovat přece jen trochá více času a dílů. V příštích dnech se ale podíváme také za stálým párem, Amálií a Vlastimilem, kteří budou řešit obyčejné nachlazení. A jak známe pana Peška, nepůjde pro lék daleko - bude mu stačit pár kroků k ledničce a vytažení zátky z lahve s pálenkou. Pomůže tahle léčba? 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články