Nejepičtější seriál roku přichází: Tolkienův Pán prstenů nabídne dechberoucí podívanou, ale slavné herce nečekejte

Seriál Pán prstenů: Prsteny moci začíná
Zdroj: se souhlasem Amazon Studios
Pán prstenů - Prsteny moci: Epické drama odehrávající se tisíce let před Hobitem a Pánem prstenů. Nové i známé postavy musí čelit znovuobjevenému zlu ve Středozemí.Podle webu LadBible si každý herec na pozici skřeta vydělal denně v přepočtu 4 500 korun.Rozpočet první série se vyšplhal na 465 milionů dolarů. Tvůrci seriálu nesměli jakkoli měnit dějové linky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Streamovací služba Amazon Prime nabídne druhého září dlouho očekávaný seriál z prostředí fantasy světa spisovatele J. R. R. Tolkiena s názvem Pán prstenů: Prsteny moci. Na koho se můžete v této, údajně nejdražší, sérii těšit? A jaké ohlasy jsou na první dvě epizody Pána prstenů, které mohli s předstihem vidět členové klubu sítě kin Cinemark?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 08. 2022 15:00

Pán prstenů: Prsteny moci je konečně tady. Děj tohoto epického dramatu se odehrává tisíce let před událostmi Hobita a Pána prstenů. Sleduje známé i nové postavy, které se budou muset postavit obávanému zlu, jež se znovu objeví ve Středozemi.

Pán prstenů jako nejdražší seriál všech dob

Amazon koupil práva na televizní zpracování Pána prstenů v listopadu roku 2017 a stálo ho to rovných 250 milionů dolarů. Tím se také zavázal, že natočí nejméně pět sezón, což ho vyjde minimálně na jednu miliardu dolarů. Pokud se tak stane, půjde o nejdražší seriál v televizní historii.

Aby se vynaložené peníze vrátily zpět, najal Amazon velmi zkušené scenáristy. Jejich práci jsme mohli obdivovat ve známých seriálech jako Hra o trůny, v teenage dramatu ze střední školy Proč? 13x proto nebo Perníkový táta.

Málo známé tváře

Žádná velká jména v seriálu nečekejme. V hlavní roli Beldora se ukáže Robert Aramayo, kterého si můžeme pamatovat z vedlejší role mladého Neda Starka z Hry o trůny. Hlavní ženskou hrdinkou (Tyra) bude Markela Kavenagh, jejíž filmový přehled není příliš velký. Za zmínku ovšem stojí dramatický seriál Piknik na Hanging Rock.

Záporáka Orena si střihne Joseph Mawle, který se taktéž objevil ve Hře o trůny. Ani představitelka Galadriel v podání Morfydd Clark není příliš známá, snad jen z fantasy seriálu Jeho temné esence, kde ztvárnila sestru Claru a hrála po boku Jamese McAvoye.

První reakce na Pána prstenů

A jak tedy dopadly reakce diváků na první dvě epizody fanoušky velmi očekávaného seriálu? Prý má jít o dechberoucí podívanou, uvádí web collider.com. Mezi hlavní atributy patří produkce a kostýmy. Děj je však údajně podle recenzí zpočátku trošku vleklý. Některé postavy jsou přesvědčivé, na jiných by údajně bylo třeba ještě zapracovat. Suma sumárum jsou však příjemně potěšeni i skalní fanoušci fantasy série. Jak dopadne zbytek seriálu?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Pán prstenů: Prsteny moci 

Coolmagazin.iprima.cz: Nový Pán prstenů: Známe celé obsazení chystaného seriálu 

Sffgazette.com: The Lord Of The Rings: The Rings Of Power First Reactions Are In!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články