Skutečný příběh démonické panenky Annabelle: Brutální napadení i vážné nehody

Skutečný příběh démonické panenky Annabelle: Brutální napadení i vážné nehody
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Annabelle: Když manželský pár napadne skupina satanistů, panenku posedne zlá entita.Když Mia utíká ze sklepa před démonem, pokouší se třikrát vyjet do šestého patra, což patrně odkazuje na číslici 666.Představitelka hlavní role v hororu Annabelle se shodou okolností jmenuje Annabelle Wallis.Horor Annabelle se inspiroval skutečnými událostmi.+ 2 fotky+ 3 fotky

Démonická panenka Annabelle, na jejíž příběh se můžeme dnes podívat ve stejnojmenném filmu na Nova Cinema, má již několik let nový domov. Sedí ve skleněné vitríně, která má na dřevěných okrajích vyrytý otčenáš. Annabelle se usmívá, ale kdo ví, co doopravdy skrývá uvnitř...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 10. 2021 11:00

Děj filmu Annabelle: John Form má pro svou manželku Miu dokonalý dárek - krásnou starou panenku oděnou do bílých šatů. Jednoho dne však na pár zaútočí satanisté. V průběhu brutálního napadení se jim povede vyvolat děsivou bytost, která se rozhodne usadit právě v panence. Na horor Annabelle z roku 2014 se můžete podívat dnes ve 22:30 na Nova Cinema.

Docela obyčejná panenka Annabelle

Původní panenka Annabelle není tak děsivá jako její filmová kolegyně. Má nenápadný úsměv a oranžový nos ve tvaru trojúhelníku. Varování na její vitríně tak působí více než komicky. V návštěvnících okultního muzea manželů Warrenových, slavných lovců duchů, vyvolává spíše vzpomínky na bezstarostné dětství nežli strach. Pokud by Ed a Lorraine ještě žili a mohli byste se je na to zeptat, řekli by vám, že je to zcela nezbytné.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílel uživatel @lalavishlux

Jenže Annabelle prý má velmi pestrou minulost. Podle některých zdrojů je zodpovědná za dva zážitky blízké smrti, jednu smrtelnou nehodu a řadu nadpřirozených aktivit. Své o tom ví zdravotní sestra Donna, která panenku dostala na narozeniny od své matky. Když si ji přinesla do svého bytu, jenž sdílela s mladší sestrou, začaly se záhy dít podivné věci. Před odchodem do práce položila Annabelle na pohovku v obýváku, večer ji však našla v ložnici a za zavřenými dveřmi. O něco později začaly obě ženy nacházet po bytě vzkazy se slovy “pomozte mi”. Vše vyvrcholilo podivným napadením sestřina přítele, jemuž se na hrudi objevily krvavé stopy po drápech.

Duch malé holčičky

Po hrůzném zážitku se obě ženy rozhodly poprosit o pomoc médium. To jim během seance prozradilo, že panenku posedl duch sedmileté holčičky Annabelle Higgins, jejíž tělo bylo nalezeno na místě, kde nyní stojí bytový komplex. Dívka chce být prý pouze někým milována, bohužel to dává najevo ne zrovna šťastnými způsoby.

Donně a její sestře začalo být sice panenky líto, přesto ji už nehodlaly mít nadále doma. Kontaktovaly kněze jménem Hegan, jenž o celém případu informoval svého nadřízeného otce Cooka. Ten zase poprosil o pomoc manžele Warrenovy, kteří přišli s překvapivou teorií. V Annabelle nesídlí žádná rádoby dobromyslná duše, nýbrž démonická entita hledající lidského hostitele. Jediným řešením bylo odklidit panenku do jejich muzea, kde už nikomu neublíží.

Nebezpečná cesta s Annabelle

Při zpáteční cestě domů připoutali Warrenovi Annabelle na zadní sedadlo auta a rozhodli se, že raději pojedou bočními cestami. Ale ani to nemělo panence zabránit v páchání zla. Lorraine měly několikrát selhat brzdy, což je v jednom okamžiku stálo skoro život. Až Ed polil Annabelle svěcenou vodou, problémy ustaly.

Než ji nadobro zamkli ve skleněné vitríně, umístili panenku na pár dní do Edovy pracovny. Tam prý samovolně levitovala. I přes upozornění umístěná před Annabelle se snažili někteří návštěvníci muzea celý případ zesměšňovat. Patřil mezi ně i jeden kněz a mladý muž. Oba pak prý potkala vážná nehoda. Před dvěma lety se na internetu objevila zpráva, že Annabelle z muzea utekla. Byla to ale pouhá fáma. Údajně nejnebezpečnější exponát muzea je na svém místě. Zatím...

Zdroje informací:

Nova Cinema: Annabelle

Wikipedia.org: Annabelle (doll)

Allthatsinteresting.com: Inside the real Annabelle doll’s true story of terror

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články