Nejlepší horor roku 2021? Přichází Zhoubné zlo od režiséra klasiky V zajetí démonů

Zhoubné zlo mělo původně jít do kin v srpnu 2020, ale pandemie Covid-19 jej posunula o rok.
Zdroj: se souhlasem Vertical Entertainment
Zhoubné zlo: Madison pořád víc paralyzují noční můry. Nebo je to skutečnost?Za hororem Zhoubné zlo stojí klasik žánru James Wan. Natočil třeba filmy Saw: Hra o přežití, V zajetí démonů nebo Insidious.Tentokrát si ovšem vybral trochu jinou látku a jeho fanoušci možná budou překvapení, jak moc odkazuje třeba na staré italské horory.Zhoubné zlo nabídne i šokující dějový zvrat, za který by se nestyděl ani M. Night Shyamalan. + 1 fotka+ 2 fotky

Zhoubné zlo, nový film slavného hororového režiséra Jamese Wana, právě vstupuje do kin. Jaké téma tentokrát zpracoval? A půjde skutečně o nejlepší horor roku 2021, jak tvrdí první diváci?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 09. 2021 11:00

Děj filmu Zhoubné zlo: Dívku jménem Madison neustále sužují vize strašlivých vražd, které ji vždy celou ochromí. Jde o noční můru, anebo se z ní stal nechtěný svědek těch nejohavnějších zločinů? Horor Zhoubné zlo se právě promítá i v českých kinech.

Hororový mistr James Wan

Režisér, producent a scénárista James Wan je zárukou kvalitní podívané. Jeho filmy rozhodně nepatří mezi rychlokvašky. Wanova filmografie, ať už režisérská či producentská čítá nejeden hororový hit. Za všechny jmenujme SAW: Hra o přežití anebo dnes již kultovní antologii V zajetí démonů. Wan se však neorientuje pouze na snímky, u nichž vstávají vlasy hrůzou.

Podílel se rovněž na sedmém díle Rychle a zběsile a režíroval i Aquamana, kterého si střihl nepřehlédnutelný Jason Momoa. Jako producent se Wan v poslední době angažoval v nejnovějším Mortal Kombatu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený INOX (@inoxmovies)

Zhoubné zlo

V hereckém obsazení hororu Zhoubné zlo najdeme poměrně známé herce i nováčky, kteří se na stříbrném plátně teprve rozkoukávají. Kupříkladu desetiletou Mckennu Grace jsme mohli vidět v epizodních rolích seriálu Příběh služebnice, The Haunting či Malý Sheldon.

“Služebně” starší Jake Abel se zase poměrně nedávno stal obětí zákeřných mimozemšťanů ve sci-fi seriálu Jiný život streamovací platformy Netflix. Veteránkou Wanova Conjuring universa je Annabelle Wallis. Ta se objevila hned ve dvou dílech příběhu o vražedné panence posedlé démony, jenž je, shodou okolností, její jmenovkyní.

Horor roku 2021?

A jak film hodnotí diváci na fanouškovském webu ČSFD.cz?Wan předvádí šílené žánrové a příběhové kotrmelce, za které by se nemusel stydět ani M. Night Shyalaman. Přesto je to originální a pěkně natočené. Mám rád podobné kousky, jen jsem místy nevěděl, zda se smát nebo si to prostě užívat,” píše pepo. Kdo by to řekl, že bude jeho nový film těžko popsatelný. Navíc má velký moment překvapení, co se týče odhalení hlavního monstra. Jen ta akční scéna na policejní stanici před vyvrcholením snímku je značně přestřelená,” dodal Anderton.

„Zhoubné zlo je jen pro úzký okruh hardcore hororových fanoušků. Široké masy rozhodně neosloví. Je to klasická vyvražďovačka bez lekaček,” míní maddy. Zcela jiný názor na to měl uživatel s přezdívkou Sfinker: „Wan překvapil, velmi. Je to originální, barvité, drsné a na horor nečekané. Super hudba a pocta filmových klasik se nedá zapřít. S trochou nadsázky nejlepší honička od Sedm, nejlepší masakr policejní stanice od dob prvního Terminátora.” 

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Malignant 

ČSFD.cz: Zhoubné zlo

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články