Pan profesor: Vojtěch Dyk se jako svérázný kantor zaplete do milostného trojúhelníku

Pan profesor: Vojtěch Dyk se jako svérázný kantor zaplete do milostného trojúhelníku
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Pan Profesor: Tenhle učitel v podání Vojtěcha Dyka se vymyká všem standardům......vedení školy připraví nejednu pernou chvilku.Neváhá ani začít si s vdanou ženou. V seriálu Pan profesor si hlavní roli zahrál Vojtěch Dyk. Kromě něj uvidíme Davida Švehlíka, Evu Hacurovou, Matouše Rumla nebo Janu Krausovou. + 1 fotka+ 2 fotky

Pan profesor je nový seriál TV Nova, ve kterém si hlavní roli zahrál Vojtěch Dyk. Jak se mu povede před katedrou, bude pro mladé studenty víc parťák do nepohody, nebo se z něj stane přísný kantor?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 09. 2021 11:00

Děj seriálu Pan profesor: Je to vlastně úplně obyčejné gymnázium. Studenti chodí do školy, prožívají svoje první lásky a zjišťují, co od nich svět očekává. Nic neobvyklého. Jenže, jednou věcí, nebo spíše osobou, se tato instituce od ostatních liší. Členem pedagogického sboru je vskutku neobvyklý kantor Marek Vlček. Na první díl seriálu Pan profesor se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Vojtěch Dyk před tabulí

Postava profesora Marka Vlčka v podání Vojtěcha Dyka je samozřejmě středobodem celého seriálu, neméně důležitý je ale také jeho ”šéf” v podání Martina Pechláta.Myslím si, že v tomhle seriálu je ředitel školy spíše trochu komická postava,” řekl pro TV Nova Pechlát. „Není to žádný popleta, přesto musí být občas přísný. Je to empatický lidumil, který ale nemůže dát najevo svou citlivou duši.” 

A právě ona přísnost vychází z problémů, které mu přidělává nekonvenční Marek Vlček. Příjezd hasičů anebo záchranné služby je na denním pořádku. Jak si s tím poradí ředitel školy? Přimhouří oko, nebo svérázného učitele potrestá?

Šedá myš Jana Krausová

Kromě Dyka a Pechláta se v seriálu objeví i další herecká hvězda - Jana Krausová. O ní je známo, že si své role pečlivě vybírá. Proč tedy na tuto nabídku kývla? „Důvod byl jednoduchý. Příjemné herecké obsazení. Seriál se mi zdál pozitivní, je v něm krásná love story. Po všech těch kriminálkách to je hezké zpestření,” prozradila herečka.

Její role vedoucí sekretariátu je poněkud rozporuplná. Na první pohled působí jako šedá myš. Ve skutečnosti je velmi osobitá. Pro ředitele školy je zcela nepostradatelná, umí totiž zatahat za ty správné nitky. Neváhá však pomoci i potrefenému Vlčkovi. Pokud jde o dobrou věc, je vždy k dispozici.

Partnerský trojúhelník

David Švehlík alias lékař Viktor Klátil je sympatický a úspěšný lékař, kterému se daří stoupat po společenském žebříčku. Spokojený je i v soukromí. Tedy do té doby, než zjistí, že si na jeho ženu myslí profesor Vlček.

„Je to antagonista, což znamená, že je takový protivník hlavního hrdiny. Mohou se tak mezi nimi objevit i konfliktní situace, což je pro hereckou práci dost zajímavé. Je to prostě mladý muž, jehož příběh má trošku tragický nádech, když se dozví, že je v jeho vztahu někdo třetí,” dodal Švehlík.

Zdroje informací: 

TV Nova: Pan profesor

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články