Partie krásného dragouna: Menšík dojížděl na plac z protialkoholního, Marvan zase cvakal novými zuby

Partie krásného dragouna: Menšík dojížděl na plac z protialkoholního, Marvan zase cvakal novými zuby
Zdroj: se souhlasem CSFilm

Ve filmu Partie krásného dragouna se sešla řada skvělých herců. Mezi hlavní tahouny ovšem patřili Vladimír Menšík a Jaroslav Marvan. První jmenovaný dojížděl na natáčení přímo z protialkoholní léčebny a byl vděčný za to, že se mohl alespoň na chvíli dostat ven. Marvan byl pravý opak. Stranil se lidí. Jeho póza bručouna mu ale dlouho nevydržela...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 03. 2021 16:00

Komisař Zdychynec a policejní rada Vacátko vyšetřují vraždu bohaté podnikatelky Františky Zuzánkové. Po několika dnech začne Zdychynec podezřívat z vraždy ženy snoubence své dcery Kamily, mladého poručíka od dragounů Rudiho Macháčka. Výslech však skončí velkou hádkou a nejednou fackou. Podaří se nakonec komisaři dopátrat pravdy? Na film Partie krásného dragouna z roku 1970 se můžete podívat dnes ve 20:00 na TV Seznam.

Podivný zvuk Jaroslava Marvana

„Jaroslav Marvan měl samostatnou šatnu a nikdy se neúčastnil legrácek, které vymýšlel Menšík. Byl to velký profesionál, ale na druhé straně až nepřístupný muž,” zavzpomínal režisér filmu Jiří Sequens pro deník Aha! V jednu chvíli se však neudržel a také se začal smát Menšíkovým vtipům. Prozradila ho protéza. Mezi jednotlivými záběry se totiž začalo ozývat cvakání. Tento podivný zvuk způsobovaly hercovy nové zuby, když se smál vtipům svého kolegy. Nakonec tedy nebyl takový bručoun, jak se zprvu zdálo.

Protialkoholní léčebna

Vladimír Menšík, představitel komisaře Zdychynce, byl v době natáčení Partie krásného dragouna v protialkoholní léčebně. Tvůrci filmu tak museli uprosit vedení ústavu, aby herce každý den na pár hodin pustili ven. Menšík byl za to vděčný a všechny okolo, jako vždy, bavil. Třeba přebreptem, kdy měl říct policejní komisař Zdychynec. Místo toho vychrlil pocicení kocicac tizinec,” prozradil perličku z natáčení Josef Abrhám.

Opravdové facky

Kromě legrace však přišla na řadu i vážnější témata. Třeba hádka zakončená fackami. Jak na to? Podle Abrháma si je režisér vzal stranou a řekl, že pro větší autentičnost se musí s Menšíkem fackovat doopravdy. Nedalo se prý nic dělat, režisér se musí poslouchat stejně jako maminka.

„Když bitka začala, přistávala jedna facka za druhou. Bylo to drsné. A vůbec mi to nebylo příjemné. Stejně jako to, že jsem musel na Menšíka v několika dalších scénách řvát. To mi dělalo opravdu velký problém,” přiznal Josef Abrhám alias Rudi Macháček pro Aha!

Zdroje informací:

TV Seznam: Partie krásného dragouna

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články