Pohádka Zakletá jeskyně s Táňou Pauhofovou: Zakázané věci ne vždy stojí za to, říká herečka

Pohádka Zakletá jeskyně s Táňou Pauhofovou: Zakázané věci ne vždy stojí za to, říká herečka
Zdroj: se souhlasem CinemArt/Vojtěch Resler
Zakletá jeskyně: Magická jeskyně slouží lidem odnepaměti. Mohou si z ní brát sůl, ale drahé rubíny jsou zapovězeny. Jednoho dne se však najde někdo, kdo zákaz poruší...Princ Zach je drzý, nevycválaný mladík. Ale protože jsme v pohádce, jakmile najde pravou lásku, změní se.Když na to přijde, princ Zach (Ondřej Kraus) se dovede ohánět i mečem.Slovenskou herečku Táňu Pauhofovou na pohádce Zakletá jeskyně upoutalo také to, že si mohla zahrát negativní postavu - královnu Bertu.+ 4 fotky+ 5 fotek

V pohádce Zakletá jeskyně si Táňa Pauhofová zahrála zlou královnu, která má v držení rubín, jenž nepatří do lidských rukou. Jak se slovenská herečka dívá na zakázané věci? A co na to její kolega Karel Dobrý?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 29. 05. 2022 15:30

Zakletá jeskyně: Rychtářova dcera Lena (Petra Dubayová) zatouží po vzácném drahokamu, který dlí v hlubinách zázračné jeskyně. Nedbá na varování a spustí tak řetězec událostí, které postihnou nejen ji, ale i celé království. Lena teď musí zůstat v jeskyni. A když se chce vydat ven, změní se ve strážce pokladů - vlka. Pohádku Zakletá jeskyně uvede do českých kin společnost CinemArt ve čtvrtek 2. června.

Táňa Pauhofová jako zlá královna Berta

Zakletou dívku může vysvobodit jen člověk s dobrým srdcem, který vrátí ukradený rubín zpět do jeskyně. Jenže ten je teď ozdobou koruny zlé královny Berty, kterou si překvapivě zahrála slovenská herečka Táňa Pauhofová. Éterickou rusovlásku na projektu zaujalo to, že může ztvárnit negativní postavu.

Berta je protipólem všeho dobrého, co máme rádi. Ambiciózní, neempatická, nesoucitná, chladná a krutá macecha a královna, kterou vede jen touha po moci a po majetku,“ říká herečka o své postavě v propagačních materiálech. Zlé královně se líbí, že má v držení zakázanou věc, i když kvůli tomu někdo trpí.

Když dojde na zakázané věci v realitě, Pauhofová říká, že z toho už vyrostla. „Samozřejmě, zakázané věci lákají a to velmi. Jakoby samotný fakt, že se něco nesmí, dodávalo té věci či okolnosti na ceně, je to vzrušující a dobrodružné. Akorát to ne vždy stojí za to, jen na to člověk přijde až později se zkušenostmi,“ dodává Táňa Pauhofová.

Karel Dobrý v pohádce Zakletá jeskyně

Také charismatický český herec Karel Dobrý má v pohádce Zakletá jeskyně negativní roli, což vlastně předznamenává už její jméno - Oplan. Podle herce jde o ztělesnění všech zlých lidských vlastností - chamtivost, touha po moci a majetku.

Takové role bývají pro herce vděčné, neboť nejsou "jednorozměrné", jako tomu bývá u čistě kladných postav. A jak se vlastně Karel Dobrý dívá na zakázané věci?

Toho zakázaného ovoce je kolem nás mnoho. Jsou to všechny neřesti, které ani nechci vyjmenovávat. U mě je to asi nejvíce, když se podívám do minulosti, kvůli tomu, že jsem chtěl okouzlit nějakou ženu," dodává tajnosnubně Karel Dobrý.

Zdroj informací:

Cinemart.cz: Zakletá jeskyně

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články