Jiří Bartoška slaví 75. narozeniny: Co mu přejí jeho múzy Táňa Pauhofová a Klára Issová?

Jiří Bartoška slaví 75. narozeniny: Co mu přejí jeho múzy Táňa Pauhofová a Klára Issová?
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee.cz

Herec Jiří Bartoška dnes slaví 75. narozeniny. Jeho múzy, půvabné mladé herečky Táňa Pauhofová a Klára Issová, mu prostřednictvím Lifee.cz poslaly vzkaz. Táňa v něm byla vulgární, zatímco Klára se svěřila, co všechno s "Barťákem" zažili na divadelních zájezdech. Je šéf karlovarského festivalu skutečně takový elegán, jak se každoročně prezentuje na červeném koberci?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 03. 2022 15:30

Herec Jiří Bartoška dnes slaví 75. narozeniny. Většina lidí ho má spojeného především s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech. Jeho prezidentem je od roku 1994 a právě zde ho také nejčastěji vídáme po boku půvabných hereček. Zajímalo nás proto, co pěkného by mu popřály a jaká vzpomínka se jim zaručeně vybaví, když vchází na karlovarský červený koberec.

Jiří Bartoška očima Táni Pauhofové

Ze Slovenska pochází herečka Táňa Pauhofová, která Bartoškovi popřála poměrně jadrně a hezky od srdce. Přiznala, že Slováci mají pro Bartošku slabost. „Jiříček je člověk, kterého zbožňuji a obdivuji už dlouhé roky. Je to skvělý parťák a člověk. Má neuvěřitelný šarm a kouzlo. Je to elegán, ale u nás na Slovensku také víme, že má neuvěřitelný m∗d. Přála bych mu, aby ho to stále bavilo a aby ten m∗d pořád měl," nechala se slyšet Táňa.

Hned si samozřejmě uvědomila, že jde o sprosté slovo, ale když jsme navrhli, že ho zjemníme, byla proti. „Hezky to tam napište," smála se. „Nemyslím to ve vulgárním smyslu, md znamená něco jako kopanec nebo velká energie. Jeho ten život prostě baví. Obecně je tohle vidět na mužích i na ženách, když mají nějakou vnitřní radost. Z něj to přímo vyzařuje," říká Pauhofová. „Pojí nás také nějaké společné koníčky, ale ne o všech mohu nahlas mluvit," smála se.

Co Jiřímu Bartoškovi přeje Klára Issová?

Podobně hovořila také herečka Klára Issová, která zná Jiřího Bartošku dlouhé roky z divadelních prken. „Mnoho let jsme spolu hráli v Divadle pod Palmovkou. Dokonce jsme s tím představení jezdili zájezdy. Jirka je strašně vtipnej člověk a výborný společník. To je obrovský dar," tvrdí Issová. Zároveň Bartoškovi připojuje blahopřání: „Z celého srdce mu přeji zdraví. Jemu i jeho blízkým." 

A protože herci mluví o divadelních zájezdech jako o jednom velkém večírku, zajímalo nás také, co hezkého zde Klára Issová s Jiřím Bartoškou zažila. „Na zájezdu jsem slavila dokonce i narozeniny a Jirka najednou vstal a koupil mi dárek - jen tak, nemusel. Umí být velkorysý, štědrý a moc srdečný," rozplývá se herečka.

Dárek už ale blíže nespecifikuje. „On je velký gentleman, ale umí si taky udělat legraci. Je příjemné být v jeho společnosti, mám ráda celou jeho rodinu. Všichni se známe, proto mě moc mrzí, že dnes na té oslavě nemůžu být. Zítra mám natáčení a dneska je premiéra. Je to někdy kompromis, člověk nemůže být všude," krčí rameny usměvavá herečka a pokračuje v přípravách na premiéru filmu Známí neznámí, o které vám také brzy napíšeme.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články