Standa (45): Kvůli zakázanému milování jsem ztratil vše, na čem mi záleželo

Standa (45): Kvůli zakázanému milování jsem ztratil vše, na čem mi záleželo
Zdroj: Freepik

Panu Standovi to s manželkou už nějaký čas neklapalo. A tak když mu před čtyřmi roky zkřížila cestu o více než deset let mladší kolegyně Daniela, snadno ztratil hlavu. Po nocích plných vášně a později i krásných řečí o společné budoucnosti ale přišlo drsné vystřízlivění.

Jana Jánská
Jana Jánská 17. 02. 2021 06:30

S Dančou jsme byli zpočátku domluvení, že zůstaneme jen u sexu. Nakonec, já byl ženatý a ona vdaná. Jenže brzy jsme se do sebe zamilovali. Tím se sice naše postelové hrátky vyšvihly na novou, téměř božskou úroveň, ale já jsem přesto nedokázal udělat za svým bývalým životem tlustou čáru. Moje žena má totiž problémy se srdcem a já jsem se bál, že by jí rozvod ublížil.

Daniela mi dala ultimátum

Daniela už tak váhavá nebyla. S mužem se před rokem rozvedla. A začala na mě tlačit, abych také opustil manželku a mohli jsme žít spolu. Mně ale trvalo ještě skoro rok, než jsem se k tomu odhodlal. Dokonce mi Daniela v jednu chvíli dala nůž na krk. „Buď já, nebo ona,“ prohlásila rezolutně.

Po dlouhých nocích přemítání přece jen srdce zvítězilo. „Miluju jinou,“ oznámil jsem před Vánoci konsternované manželce. Vím, že jsem tím všem zkazil svátky, ale já jsem se už viděl u Danči. Bohužel, osud se mnou měl jiné plány. Skolil mě covid-19 a celé Vánoce jsem proležel v posteli, aniž bych měl ponětí o světě.

Pořád jsem ji nepřestal milovat

Když jsem se konečně uzdravil, zjistil jsem, že jsem Daniele vůbec nechyběl. Nenapsala mi ani jednu zprávu. Ani jednou nezavolala, jak se cítím. Když jsem se vrátil do práce, Danča dělala, jako bychom se neznali. Nechápal jsem, co se děje, a Dáňa mi žádnou kloudnou odpověď nenabídla.

Teď je polovina února a já jsem naprosto zoufalý. Během pouhých několika měsíců jsem ztratil manželku i ženu, kterou stále hluboce miluji. Nemine noc, kdy by se mi o Danče nezdálo. Často se budím už po půlnoci, do rána koukám do stropu a přemýšlím. Do práce chodím nevyspalý, unavený a bez nálady. Dokonce si toho všímají i kolegové.

Jenže se z té smyčky nedokážu osvobodit. Vím jen, že zatímco mozek křičí, abych se na Danielu vykašlal, srdce říká něco jiného. A já netuším, jak situaci řešit. Odprosit manželku, která mě nechce už ani vidět, nebo se ještě jednou pokusit o Danču? Možná mi nakonec nezbude nic jiného než začít úplně nový život

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články