Marika (28): Dcera dostala od neznámé ženy plyšáka. Ten mi teď doma nahání hrůzu

Marika (28): Dcera dostala od neznámé ženy plyšáka. Ten mi teď doma nahání hrůzu
Zdroj: Freepik.com

Marika s dcerou chodí denně do parku. Její dcera naposledy pomohla starší paní, která upadla a nemohla vstát. Ta jí za to darovala plyšáka. Marice se nelíbil, probouzel v ní strach. Když zůstala jednou sama doma, děly se divné věci. Dcera jí tvrdí, že je plyšák začarovaný. Je to vůbec možné?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 02. 2021 15:00

S manželem Viktorem (30) máme už pětiletou dceru Káju. Je to velmi společenské dítě, nestydí se a je velmi upovídaná. Nikdy se za mě neschovávala. Právě její povaha z ní dělá šťastné dítě. Když potkáme sousedku, Kája se klidně zastaví a prohodí s ní pár milých slov. Kdo ji zná, ví, že se s ní nebude nudit. Někdy si skoro říkám, jestli by neměla být trochu víc zdrženlivá, nerada bych, aby se nedej bože nechala někým cizím na ulici zlákat.

Dcera pomohla staré paní

Chodíme velmi často do parku, kde jsme schopné strávit půlku dne. Kája si vezme kolo a vždy jede kousek přede mnou. Teď je park naším denním útočištěm, protože moc jiného vyžití v dnešní době zkrátka není. Kája se při naší poslední procházce hodně vzdálila, protože slyšela nějakou paní, která volala o pomoc.

Jelikož měla kolo, jela bez mého souhlasu k místu, odkud volání vycházelo. Ležela tam starší paní, která upadla a nemohla se zvednout. Než jsem k nim došla, Kája jí pomohla vstát. Zcela mi v tom okamžiku uniklo, že jí žena dala plyšáka, kterého si Karolínka stihla strčit do batůžku. Paní na mě ani nepočkala a vydala se jinou cestou pryč.

Plyšák jako poděkování

Dohnala jsem Káju, nejprve jsem jí vynadala za to, že na mě nepočkala. Hned vzápětí jsem ji ale musela pochválit, že staré paní pomohla. Když jsem se otočila směrem, kterým paní odešla, nebyla po ní ani stopa. Přišlo mi to divné, protože nešla tak rychle, aby se mi ztratila z dohledu. My jsme udělaly naše obvyklé kolečko parkem a vydaly jsme se domů.

Karolína si hned zalezla do pokoje. Šla jsem jí říct, aby si šla umýt ruce. Seděla na posteli směrem k oknu a povídala: „Ty jsi tak krásný méďa, budu ti říkat Vildo.“ „Co to máš?“ zeptala jsem se. „To mi dala ta stará paní jako poděkování.“ Vzala jsem plyšáka do ruky. Šel z něj strach. Neměl zrovna veselý výraz.

Kája ho od té chvíle všude nosila s sebou. Mně se vyloženě nelíbil. Jednou, když šli s manželem ven spolu, nechala Vildu doma. Posadila ho v obýváku na gauč. Já vařila hned vedle v kuchyni. Najednou se zničehonic televize sama zapnula. Ale nenaskočil jediný program. Běželo jen zrnění.

Naháněl mi strach

Snažila jsem se televizi naladit, ale nešlo to, tak jsem ji znovu vypnula a šla jsem vařit. Než jsem došla do kuchyně, situace se opakovala. Začínalo mě to děsit. Navíc se mi zdálo, že se plyšák o pár centimetrů pohnul. Sama jsem věděla, že to není možné. Vždyť je to plyšák, říkala jsem si a nachystala jsem maso do trouby. Jenže pokaždé, když jsem ji zapnula, tak se po pár vteřinách vypla. Zkoušela jsem to snad stokrát. Chtěla jsem maso osmažit, ale ani plotýnka se nechytala. Napadlo mě, že si uvařím kávu a chvíli počkám. Bohužel, ani rychlovarná konvice nefungovala. Vztekle jsem si šla sednout na gauč.

Lekla jsem se, protože plyšák byl na zcela jiném místě. Nebylo pro to žádné racionální vysvětlení. Děsilo mě to. V tu chvíli se zničehonic otevřela všechna okna v přízemí. Běžela jsem je pozavírat. Vtom se vrátil manžel s Kájou. Ta běžela do pokoje, odkud si přinesla Vildu. Nechápala jsem to. Byl přece v obýváku. Kája mi pak pošeptala, že jí ta stará paní řekla, že je kouzelný. Já na pohádky nevěřím, ale jak se zdá, zde budu muset udělat výjimku.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články