Seriál Šéfka: Neokoukaná Kateřina Winterová je fajn, shodují se diváci. Vadí jim jen grimasy

Seriál Šéfka: Neokoukaná Kateřina Winterová je fajn, shodují se diváci. Vadí jim jen grimasy
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Šéfka: Vedoucí pražské mordparty Karla Langerová (Kateřina Winterová) je každým coulem profesionálka. Trápí ji však podezřelá smrt manžela Ondřeje. A tak se snaží případ vyřešit na vlastní pěst.Richard Čech (Jan Holík): Dlouholetý Karlin spolupracovník. Byl parťákem jejího manžela. Cítí se nedoceněný, protože i přes jasné výsledky ho nechtějí povýšit.Jan Trunpeta (Petr Konáš): Nováček na oddělení. I když působí naivně, je velmi bystrým policistou.Karel Straka (Jan Čenský): Vrchní státní zástupce s velmi dlouhými prsty. Ví, že má velkou moc a nebojí se ji používat.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kriminální seriál Šéfka z dílny televize Nova přivedl na obrazovky Kateřinu Winterovou v roli majorky Karly Langerové, silné ženy a matky, kterou ale tíží stíny minulosti. Po jejím boku se objevují také Jan Čenský, Stanislav Majer nebo Jana Stryková.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 27. 02. 2022 09:30

Šéfka: Majorka Karla Langerová (Kateřina Winterová) šéfuje oddělení vražd pražské policie. Vedle toho je maminkou dospívající dcery a snaží se vyřešit smrt svého manžela, který byl zastřelen ve službě. Potíž je v tom, že k události došlo před čtyřmi lety a mezi policisty panuje přesvědčení, že si to zasloužil... Kriminální seriál Šéfka uvádí televize Nova každou sobotu ve 20:20. 

Seriál Šéfka s Kateřinou Winterovou

Letošní seriálová nabídka se nese ve znamení krimi žánru, vedle výtečných Devadesátek dorazily i Stíny v mlze, Odznak Vysočina a Duch, který do tradičního žánru míchá nadpřirozeno. Jak ve srovnání s těmito projekty obstála Šéfka, která vsází silnou hlavní hrdinku s tragickou minulostí?

Velké překvapení je pro mě neokoukaná Kateřina Winterová, která byla zcela přirozená a nijak nepřehrávala," píše brecht 98 na filmovém webu ČSFD.cz. A to je věc, na které se diváci shodují, ať už mají na seriál samotný jakýkoliv názor. „Kateřina Winterová předvádí skvělý výkon, její úsměvy koutkem úst v lehce zábavných částech i bolest v očích, když sděluje smutnou zprávu otci zabité dívky jsou velice civilní a věrohodné," dodává Rian_witcher.

Šéfka sice nedosáhla milionové hranice jako třeba kriminální seriály České televize, ale podle specializovaného webu Mediaguru se na první epizodu koukalo 876 tisíc diváků starších 15 let. Díky tomu se stala nejsledovanějším pořadem sobotního večera.

Reakce diváků na seriál Šéfka

Po první epizodě s názvem Odhalení dávají televizní diváci seriálu Šéfka palec nahoru. Vyšetřování vraždy mladé dívky v prostředí pražské smetánky nedopadlo nejhůř. „Tak tohle má hodně slušný rozjezd. Kvalitou rozhodně o level vyšší než Odznak Vysočina nebo Stíny v mlze. Velmi se mi líbil klavírní hudební doprovod, zejména v závěrečné scéně ve mě vyvolal husí kůži," chválí brecht98.

Pokud jde o negativní ohlasy, objevuje se mezi nimi třeba to, že se české televize předhánějí v natáčení šablonovitých seriálů. Jako kdyby chyběla odvaha natočit pro hlavní vysílací čas něco úplně jiného a neotřelého. „Zatím mi to přijde jako přehrávání a přehlídka grimas šéfka versus trumpeta," stěžuje si The_Casual, který naráží na to, že nováček v týmu Šéfky se jmenuje "vtipně" a trochu zkomoleně Jan Trunpeta.

Šéfka ale díky výtečné Kateřině Winterové a jejímu soukromému vyšetřování smrti manžela slibuje také odhalení špíny v nejvyšších patrech policie a prokuratury, což zní do budoucna docela lákavě...

Zdroje informací:

TV Nova: Šéfka

ČSFD.cz: Šéfka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články