Skutečný příběh minisérie Schodiště: Uhlazený Colin Firth hraje muže, který možná zabil svou ženu

Schodiště: Skutečný příběh záhadné smrti s Colinem Firthem
Zdroj: se souhlasem HBO MAX
Schodiště: Michael Peterson (Colin Firth) a jeho druhá manželka Kathleen Peterson (Toni Collette) vedou klidný život. On píše knihy, ona je úspěšná manažerka a žena oblíbená nejen rodinou, ale i okolím.Spokojená a šťastná rodina? Kdo ví...Kathleen najdou v bezvědomí pod schodištěm. Už jí bohužel není pomoci...Michael se stane hlavním podezřelým z její vraždy. Pod drobnohled se dostává nejen jeho vztah ke Kathleen, sexuální orientace, ale také finance. Co z toho by mohlo být důvodem k takovému činu?+ 5 fotek+ 6 fotek

V minisérii Schodiště si britský elegán Colin Firth zahrál spisovatele podezřelého z vraždy své manželky. Jde o zpracování skutečného příběhu Michaela Petersona, který před dvaceti lety pobouřil svět.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 05. 06. 2022 15:00

Schodiště: Kathleen Peterson (Toni Collette) je úspěšná manažerka a žena, kterou má každý rád. Její manžel Michael (Colin Firth) se živí psaním románů. Jednoho dne ale idyla skončí, neboť Kathleen je nalezena mrtvá na úpatí schodiště v jejich domě. Šlo o nehodu, nebo vraždu? Rozřešení možná nabídne minisérie Schodiště, která je ke shlédnutí na HBO MAX.

Skutečný příběh minisérie Schodiště

Jméno Michael Peterson není tak zcela neznámé, neboť jde o skutečně existujícího muže, který byl v roce 2003 obviněn z vraždy své manželky Kathleen. K činu mělo dojít o dva roky dřív. Michael je vystudovaný politolog, veterán z války ve Vietnamu a autor několika románů inspirovaných tím, co zažil v armádě. V roce 1997 se ženil podruhé, vzal si manažerku Kathleen Atwater.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Maria Proi ✨SPARKLES✨ (@mariaproi)

O čtyři roky později se všechno změnilo. Devátého prosince 2001 zavolal Peterson na tísňovou linku 911, že právě našel svou manželku ležet v bezvědomí pod schodištěm. On sám měl být v té chvíli venku u bazénu. Policii řekl, že zřejmě ztratila rovnováhu kvůli alkoholu. Pitva ukázala, že utrpěla několik zranění, včetně sedmi ran na hlavě, které odpovídají úderům tupým předmětem. Mohlo jít o důsledek pádu na schodech?

U soudu došlo k propírání špinavého prádla a ukázalo se třeba, že Michael lhal o svých vyznamenáních z Vietnamu. A prý byl utajeným bisexuálem a svou manželku podváděl s jiným mužem. Když na to měla přijít, zvažovala rozvod. Chtěl Michael tohle utajit a proto se ji rozhodl zabít? Ve hře bylo také 1,5 milionu dolarů z její pojistky....

Když Colin Firth a Hugh Grant hrají špatné chlápky 

Ať už to bylo jakkoliv, jde o jeden z nejzajímavějších a nejzáhadnějších případů posledních 20 let. Pro zajímavost můžeme dodat i to, že v roce 1985, když Michael Peterson žil v Německu, jedna jeho rodinná přítelkyně zemřela také po pádu ze schodiště. Došlo k tomu po jejich společné večeři...

Jde skutečně o neobvyklý příběh, proto není divu, že se dočkal několika zpracování. Na Netflixu je k vidění třináctidílný dokumentární projekt Schody, HBO se zhostilo hrané verze s názvem Schodiště. Hlavní roli si měl původně zahrát Harrison Ford, kterého nahradil Colin Firth. Jde o zajímavou volbu, neboť britský elegán obvykle hraje jemné gentlemany a citlivé muže. Ale proč ne. Hugh Grant, který je z podobného těsta, se před dvěma lety také zhostil nejednoznačné role muže, který možná vraždil. A v napínavé minisérii Mělas to vědět mu to sedlo báječně.

Zdroje informací:

Hbomax.com: Schodiště

Wikipedia.org: The Staircase (miniseries), Michael Peterson Trial

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články