Slunce, seno a pár facek: Helena Růžičková vyvolala tsunami a dostala narozeninový striptýz od Jiřího Lábuse

Slunce, seno a pár facek: 3 úsměvné historky o Heleně Růžičkové
Zdroj: se souhlasem TV Nova
"Vážení diváci, pravá jihočeská.""A kdopak že to je?" 
"Nějaká inženýrka z Prahy.""Já jsem ti sice slíbil, že si tě vezmu, ale vola ze sebe dělat nenechám!" 
"Jakýho vola? Jediná Miluna ví, že to dítě mám s tebou.""Já si tady připadám jako krotitel divý zvěře a ne jako milující dcera!"+ 1 fotka+ 2 fotky

Helena Růžičková kdysi pronesla, že my už tady nebudem, ale Slunce, seno... se bude pořád vysílat. Její předpověď vyšla do puntíku. Natáčení posledního ze série příběhů z vesnice Hoštice provázela spousta zajímavých historek. Třeba Helena Růžičková se během epické rvačky zranila. A nesmíme zapomenout ani na skvělou Valérii Kaplanovou, která na castingu porazila hned několik finalistek.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 12. 2022 16:00

Slunce, seno a pár facek: V Hošticích je opět pozdvižení. Řečeno slovy místních: Dobytek jeden (Venca) má mít údajně dvouletýho parchanta s cizí courou nějakou pražskou, která přijela až v autě a i fotku mu tam nechala. Jak k tomu ale přijde chudák Blažena? Evík má sice zpočátku podezření na svého Béďu, ale když jí zákeřná Miluna potvrdí svou lež, uvěří jí. On ten její moula by se na to stejně nezmoh... Na komedii Slunce, seno a pár facek se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Rum a cigarety pro Valérii Kaplanovou

Jak všichni dozajista víme, v prvním díle Slunce, seno se role bláznivé stařenky ujala Erna Červená. Ta se však dalšího natáčení bohužel nedožila. A tak musel režisér Zdeněk Troška vyhlásit casting. Do úzkého výběru se nakonec dostalo pět finalistek, mezi nimiž byla i čiperná sedmdesátnice Valérie Kaplanová.

Když si vyndala umělé zuby a rozpustila vlasy, byla od své předchůdkyně k nerozeznání. Po celou dobu byla neskutečně vitální a společenská. Ke štěstí jí stačil jen rum a cigarety. A pokud měla hlad, poručila si z restaurace to nejtučnější jídlo.

Pád Heleny Růžičkové

Na natáčení finální rvačky vzpomíná i zpěvák a herec Martin France. Helena Růžičková měla upadnout na cestičce vysypané kamínky, které se jí pak zapíchaly do kolenou. Zpět na nohy jí museli pomáhat kaskadéři. To ale nebyl jediný zážitek spojený s touto nepřehlédnutelnou herečkou.

Když se jednoho dne dozvěděli, že Helena Růžičková slaví narozeniny, sehnali jí obrovskou kytici a čekali až přijede ráno na plac. Když však, spolu se synem Jirkou, vystoupila z auta, nestačili se divit. Byla oblečená do růžového kostýmku, na nohách měla lodičky stejné barvy a apartní klobouk. Někdo jí totiž vyzvonil, že se bude slavit. A také se slavilo, ale až večer. Jiří Lábus jí prý dokonce udělal striptýz...

Helena Růžičková jako vlna tsunami

A do třetice ještě jednou Helena Růžičková. Když se i s Jirkou šla v pauzách osvěžit do bazénu v Písku, skočili tam oba vždy takovou šipku, že následná vlna připomínala obávané tsunami. Smočili se tak vlastně všichni, kdo seděli okolo bazénu. Marie Tomsová, která si v komedii Slunce, seno a pár facek zahrála hlasatelku, se pak vždy rozčilovala, že jí zničili účes.

Zdroje informací: 

Petr Macek: Slunce, seno... (kniha)

Wikipedia.org: Slunce, seno a pár facek

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články