Helena Růžičková vs. Iva Pazderková: Co se Zdeňku Troškovi nezdálo na postavách muzikálu Slunce, seno, jahody?

Muzikál Slunce, seno, jahody: Jak se liší postavy od těch filmových a co o nich soudí Zdeněk Troška?
Zdroj: Profimedia, Showpix/koláž Lifee.cz
Filmový představitel Šimona Pláničky Pavel Kikinčuk se v muzikálu Slunce, seno, jahody také objevuje - ovšem jako manžel Škopkové. Zde pózuje s muzikálovými Šimony Martinem Písaříkem (vlevo) a Romanem Tomešem (vpravo).Mladičká muzikálová zpěvačka Anna Vopletalová hraje v muzikálu Evíka, který proslavil herečku Jaroslavu Kretschmerovou. Ta se v muzikálu také objeví, ovšem coby drbna Kelišová.Takto vypadá Jaroslava Kretschmerová jako Kelišová.Herečka Iva Pazderková zdůrazňuje, že hraje Škopkovou, nikoli Helenu Růžičkovou.+ 18 fotek+ 19 fotek

Muzikál Slunce, seno, jahody, měl na začátku léta premiéru v Hudebním divadle Karlín. Fanoušci ikonického filmu Zdeňka Trošky hojně diskutovali o tom, jak moc budou herci podobní postavám z nestárnoucí komedie a zda budou důstojnými nástupci filmových představitelů. Jak se to povedlo, můžete posoudit sami. Svůj pohled na věc sdělil webu Lifee.cz i sám Troška.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 07. 2022 08:00

Režisér Zdeněk Troška nebyl podle některých médií nápadem udělat ze Slunce, sena muzikál nadšený, ovšem v rozhovoru s Lifee.cz jakékoli námitky popírá. S dílem muzikanta Ondřeje Brzobohatého je spokojený a pochvaluje si také to, jak divadlo obsadilo hlavní postavy jeho nejslavnějšího díla. Na jejich srovnání s původními herci se můžete podívat v naší fotogalerii.

Helena Růžičková ožívá prostřednictvím Ivy Pazderkové

„Jsem nadšený, moc se mi to líbilo. I když přiznávám, že jsem si nejprve říkal: ,Ježíšmarjá, takové štíhlounké holky, Iva Pazderková nebo Adéla Gondíková, ty mají hrát Helenu Růžičkovou?! Ale holky to svým temperamentem naprosto dohnaly," hodnotí představení Zdeněk Troškata kila nakonec nehrají roli, dělají to skvěle a mám z toho velikou radost."

Zdeněk Troška dal svolení muzikál připravit

Troška také vyvrací fámy, že by nesouhlasil s nápadem divadla na oživení jeho legendárního filmu. „Rozhodně jsem nebyl proti, to ne. Měl jsem jen takovou poznámku, jestli by se náhodou nenašla nějaká tlustější herečka. Na mysli jsem měl Lucii Polišenskou a jí podobné," vysvětluje Troška, dal jsem jim svolení, aby představení mohlo vzniknout podle filmového scénáře. Všechna další práce už je pana skladatele Ondřeje Brzobohatého a Toníčka Procházky, pana režiséra. A oba to udělali skvěle."

Šimon Plánička na jevišti zůstává

Kromě Zdeňka Trošky byl muzikálem nadšený také muzikant Karel Vágner, skladatel ikonického soundtracku k filmu. Hlavní melodie se v muzikálu pochopitelně také objevuje. Diváci ostatně mají možnost některé filmové herce na prknech, která znamenají svět, znovu vidět - jsou to Pavel Kikinčuk, který si ve filmu zahrál Šimona Pláničku a nyní hraje manžela Škopkové, a Jaroslava Kretschmerová, představitelka filmového Evíka, která v muzikálu hraje vrchní drbnu Kelišovou.

Tancují zde všichni - i krávy nebo králíci

Chybět pochopitelně nesmějí ani muzikychtivé krávy, bez kterých by Slunce, seno nebylo tím legendárním dílem, za které ho většina Čechů považuje. Tančící krávy? Tak ty jsou úžasné! Líbí se mi také králíci u Škopkových," připomíná Zdeněk Troška chlupáče, které ve filmu i v muzikálu zahubí syn Škopkové jedovatými barvičkami. Jsou to skvělé nápady - a pan farář? Ten tancuje a hlavně stepuje naprosto božsky," uzavírá nadšeně Troška.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články