Anna Vopletalová jako Evík ve Slunce, seno, jahody: Nechci kopírovat film, bude tam i něco ze mě

Anna Vopletalová jako Evík ve Slunce, seno, jahody: Nechci kopírovat film, bude tam i něco ze mě
Zdroj: Se souhlasem Anny Vopletalové, Herminapress/koláž Lifee.cz
Anna Vopletalová je nadějí české muzikálové scény. Na snímku se zpěvákem Richardem Pekárkem.V muzikálu Voda (a krev) nad vodou hraje Anna Vopletalová bachařku, které se přezdívá Godzilla. Nakonec i ona najde lásku.Aktuálně Anna Vopletalová zkouší nový muzikál Slunce, seno, jahody v pražském Hudebním divadle Karlín.Zahraje si postavu Evíka, kterou ve filmu proslavila herečka Jaroslava Kretschmerová.+ 4 fotky+ 5 fotek

Muzikálová zpěvačka Anna Vopletalová (22) mezi ostatními kolegyněmi z divadla vyniká. A to nejen postavou, ale i energií a optimistickým přístupem k životu. V připravovaném muzikálu Hudebního divadla Karlín Slunce, seno, jahody si zahraje roli Evíka, která je neodmyslitelně spjatá s Jaroslavou Kretschmerovou (66).

Veronika Nováková
Veronika Nováková 18. 05. 2022 08:00

Herečka Jaroslava Kretschmerová (66) se v muzikálové verzi legendárního filmu Zdeňka Trošky objeví také. A Anna je za to moc ráda, alespoň od zkušené kolegyně získala zpětnou vazbu. Obě jsou pro roli potřeštěného Evíka jako stvořené, ač Anna má o poznání mohutnější postavu než Jarka. Myslím, že občas tento typ ženské na divadle nebo ve filmu chybí. Když to tak řeknu, snažím se z nevýhody udělat přednost," říká muzikálová herečka v rozhovoru pro Lifee.cz.

Anna Vopletalová o své figuře

Pokud dobře vím, tak vaše první zkušenost s profesionálním divadlem byl muzikál Voda (a krev) nad vodou, který uvádí pražské Divadlo Kalich. Jak na to vzpomínáte?

Ano, a byla to také moje první zkušenost s konkurzem. Šla jsem to jen zkusit, porozhlédnout se - a ono to vyšlo.

Vaše role se jmenuje Godzilla, je to bachařka ve vězení. To pro ženu není příliš lichotivá pozice, nebo ano?

Já si tu roli moc užívám, protože má vývoj a není to jen zlá bachařka. Je to veselé, a tak to člověk musí brát. Není to nic, z čeho bych se měla hroutit. Že se jmenuje Godzilla? No a co? Pořád hrajeme divadlo. Když to poprvé viděli moji rodiče, říkali: „Někdy ty tvé výrazy, to je podobné, jako když jsi s námi doma." Asi jsem se v tom trochu našla a dala do toho kousek sebe. Jsem ráda, že mohu diváky pobavit. Občas mi od nich přijdou i zprávy a to je moc milé. Mám ráda zpětnou vazbu, pozitivní i negativní. Kritika je příležitost posunout se dál.

Jak jste se k hudbě a divadlu dostala?

Vyrostla jsem na vesnici nedaleko Litoměřic. Divadlo mě lákalo odmalička. Ráda jsem zpívala a chodila na kroužky. Kdykoli byl třeba Den dětí, tak hledali dobrovolníky na pódium a já byla první, kdo se hlásil. Když mě maminka hledala, bezpečně mě našla před lidmi. Byl to můj sen. Chodila jsem na Základní uměleckou školu a také na street dance.

Takže zřejmě dobře tancujete?

To ano. Chodím na muzikálové lekce a také si tancuji doma pro radost. Většinou podle videí na YouTube. Ráda se v tom zlepšuji.

Jsou pro vás konkurzy stres?

Záleží, jak moc jsem připravená. Většinou si hodně užívám taneční kolo, ale pěvecká část je horší.

Je možné se zpěv naučit?

Určitě. Myslím, že talent není všechno, za vším je hlavně tvrdá práce. Důkazem může být řada českých zpěváků.

Anna Vopletalová o roli Evíka

Máte nějaký vzor nebo inspiraci?

Co se týká zpěvu, hodně vzhlížím k Ewě Farné. Nikdy jsme se nepotkaly, ale byla bych za to hrozně ráda. Když se mě táta ptal, co bych jednou chtěla dělat, okamžitě jsem řekla, že bych chtěla být jako ona. Na divadle se mi potom hodně líbí Eva Holubová. Ze zahraničních je to určitě Lady Gaga. Zamlouvá se mi její přístup k ostatním a to, jak přemýšlí nad životem.

Co taková Jaroslava Kretschmerová? Její roli Evíka si střihnete v připravovaném muzikálu Slunce, seno, jahody.

Potkáváme se, protože ona v tom muzikálu také bude hrát, a to drbnu Kelišovou. Po prvních několika zkouškách za mnou přišla a opřipomínkovala můj výkon. Za to jsem moc ráda. Měla jsem před zkoušením strach, protože je to paní herečka a já převezmu její roli. Bála jsem se, co na mě řekne, ale byla jsem mile překvapená. Přišla za mnou a pomohla mi.

Máte stejně vlnité vlasy. Řešily jste spolu také tuto podobnost?

To jsme neřešily, víc nás zajímalo, jak to zvládáme zahrát. Já ten film miluju, koukaly jsme na to po večerech s babičkou, takže to mám hodně spojené se vzpomínkami. K našemu muzikálu napsal Ondřej Brzobohatý krásnou hudbu a bude to hodně vtipné.

Bude váš Evík jiný než ten filmový?

Výrazné změny tam nejsou, ale snažím se tomu dát i kousek sebe. Nechci kopírovat film, ale když ho znáte zpaměti, tak se tomu nevyhnete. Máme tam i tu slavnou melodii, kterou z okna zpívá paní Hubičková. To všechno zůstalo.

Anna Vopletalová a móda

Co vy a móda?

V muzikálu budeme mít podobné kostýmy jako ve filmu, takže taková osmdesátá léta. Já osobně mám hodně ráda sukně a šaty. A co opravdu miluju, to je růžová barva. Kamarádi už si ze mě dělají srandu, takže se to občas snažím rozbít nějakým jiným odstínem. Hodně oblékám sukně s vyšším pasem nebo šaty střižené pod prsy, aby postava vypadala symetricky. Nenosím věci upnuté na tělo, to nemám ráda. Vždycky se snažím mít například volnější vršek, a naopak.

Herečka Lucie Polišenská říká, že má díky své atypické postavě více rolí a prakticky plný diář. Máte to podobně?

Ano. Často slýchám od kolegů a kamarádů, abych se hlavně neměnila. Myslím, že občas tento typ ženské prostě na divadle nebo ve filmu chybí. Když to tak řeknu, snažím se z nevýhody udělat přednost. Na Instagramu vídáte modelky a ideál krásy je dnes nastavený trochu jinak. Jelikož se tomu vymykám, občas se ocitnu v nepříjemné situaci, ale nic moc si z toho nedělám. Beru to tak, že mi to přinese práci třeba právě v divadle. Říkám si, že kdybych takto nevypadala, tak ty role nepřijdou.

Neplánujete se stresovat a radikálně hubnout?

To vůbec. Já se nestresuji. Snažím se udržet si váhu a nepřibírat, třeba i pár kilo shodit. Nic razantního, prostě být v kondici. Občas cvičím doma a chodím na lekce tance.

Co děláte ve volném čase, když zrovna netancujete nebo nezpíváte?

Moc ráda peču dorty a buchty. Byť to na mně není vidět, tak moc nejím sladké - když už, tak něco bez čokolády. Ráda nosím kolegům do divadla něco na zub. Vaření a pečení je pro mě velký relax.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články