Smutný konec Vladimíra Dlouhého: Do hospody utíkal i z nemocnice

Smutný konec Vladimíra Dlouhého: Do hospody utíkal i z nemocnice
Zdroj: Showpix

Charismatický herec Vladimír Dlouhý, kterého si můžeme dnes připomenout ve filmu Hop a je tu lidoop, se potýkal se zdravotními problémy prakticky celý svůj život. Nejprve to byly žaludeční vředy, pak přišla rakovina...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 06. 2021 11:00

Děj filmu Hop a je tu lidoop: Co uděláte, když najdete láhev s kouzelným džinem? Řezník Tureček a hostinský Merta v tom mají jasno. Začnou ve velkém hromadit majetek. Tureček se navíc nezdráhá proměnit v šimpanze každého, kdo se mu něčím znelíbí. Jak to všechno dopadne? Na komedii Hop a je tu lidoop z roku 1977 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CS Filmu.

Talentovaný Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý začal s herectvím již v raném věku, a to v Kachyňově filmu Už zase skáču přes kaluže, kde podal opravdu skvělý výkon, za což byl odměněn Zlatým dudkem. Přesto chtěl nejprve kráčet v otcových šlépějích a pracovat ve stavebnictví. Nakonec ale vystudoval Pražskou konzervatoř. Věnoval se divadlu, dramatickým filmům i pohádkám. Angažoval se také v dabingu, kde svůj hlas propůjčoval Tomu Hanksovi.

Dlouhého problémy se zdravím

„Jako mladý míval problémy se žaludečními vředy, pak přišlo období zhruba dvanácti let, kterým říkal „ráj na zemi“, kdy ho netrápilo nic,” řekla pro web iDnes.cz jeho bývalá manželka Petra Jungmanová. „Nemohl jsem tehdy pít nic jiného než pivo, bylo mi to dokonce doporučováno. Patnáct let jsem trpěl jako zvíře. Třetinu života jsem ztratil v bolestech,” cituje Vladimíra Dlouhého deník Aha!

Když žaludek napadla rakovina, dostal od lékařů absolutní stopku. Žádný alkohol ani nikotin. Přestat se zlozvyky ze dne na den bylo ale velmi těžké, a tak během hospitalizace utíkal do nedaleké hospody, kde si znovu dopřával vše, co měl rád.

Konec Vladimíra Dlouhého

Kromě žaludku zasáhla rakovina i slinivku. „Začal těžký půlrok. Chtěla jsem mu pomoct, ale on sám si zvolil jinou cestu. Věděla jsem, že by ve svém životě nezměnil nic, on žil tak, jak chtěl, řekla Jungmanová. Vladimír Dlouhý zemřel 20. června 2010, dožil se pouhých 52 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Vladimír Dlouhý

CSFilm: Hop a je tu lidoop

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články