Tajemství kostýmů Bridgertonových: Komplikovaný lem jedněch šatů vznikal 10 dní

Tajemství kostýmů Bridgertonových: Komplikovaný lem jedněch šatů vznikal 10 dní
Zdroj: se souhlasem Netflix
Bridgertonovi - 2. série: Anthony (Jonathan Bailey) je nejstarší ze sourozenců a v nastávající plesové sezoně má za úkol najít si vhodnou nevěstu.Přestože je Anthonymu na plese představena Edwina (Charithra Chandran), víc ho zaujme její starší sestra Kate (Simone Ashley).I druhá série Bridgertonových se odehrává v nablýskaném světě londýnské smetánky 19. století.V Bridgertonových se ale nezapomíná ani na moderní prvky. Na plesu debutantek zazní píseň Material Girl od Madonny. A když královna předává nejžádanější debutantce titul Diamantu sezony, zazní zase Diamonds od Rihanny.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bridgertonovi, seriál Netflixu natočený podle knih Julie Quinnové, jsou zpátky. A s nimi i všechen lesk londýnské smetánky 19. století. Také v druhé sérii Bridgertonových hrají velkou roli kostýmy a šperky. Kolik práce si vyžádalo vyzdobit nejen plesové debutantky?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 03. 04. 2022 12:00

Druhá série Bridgertonových je o poznání dospělejší a místo toho, aby se pohlední hrdinové svlékali, teď víc konverzují a dávají na obdiv to nejlepší ze svých šatníků. To ne vždy znamená historickou přesnost, ale o to větší pastu pro oči vytvořily kostymérky a šperkaři.

Kostýmy druhé série Bridgertonových

Do zákulisí výroby kostýmů a šperků druhé série Bridgertonových se podíval magazín Town & Country. V londýnské dílně, kde to všechno vzniklo, se tyčí hromady hedvábí a tylu. Jedny žluté šaty s empírovým pasem se třpytí 10 000 krystaly. Vedle toho jsou zde dlouhé stoly s tácy přeplněnými drahokamy s limetovým a malinovým odstínem.

Říkáme tomu obchod,“ vysvětluje kostýmní návrhářka Sophie Canale, když se prodírá kolem ruliček látek, peří, stuh, hedvábných nití a lemů ve všech barvách a vzorech. A dodává, že luxus znamená mít vše, co tomu odpovídá.

Pokud Sophie nemohla najít správný odstín látky, nechala ji utkat speciálně jenom pro natáčení, nebo ji obarvil podle potřeby její tým. Zajímavostí je, že krejčí sešívala téměř psychedelický květinový lem jedněch šatů víc než 10 dní. Fanoušci příběhů sourozenců Bridgertonových se díky tomu dočkali opravdové pastvy pro oči.

Jak obléct Bridgertonovy

Všechny kostýmy a šperky Bridgertonových pocházejí z hlavy Sophie Canale, která se samozřejmě inspirovala 19. stoletím. Objevuje se zde třeba spencer, což je typ krátké bundy, která pomáhala předcházet takzvané mušelínové nemoci. Kdysi to byla pro mladé dámy skutečná pohroma, neboť kvůli lehkému šatu z mušelínu často trpěly záněty vaječníků. Druhá sezona Bridgertonových představila také síťovky či malé sáčky, jakési předchůdce dnešních kabelek a psaníček, do kterých si žena mohla uložit kapesník nebo vonnou sůl.

Obzvláště módní byly v době, kdy se Bridgertonovi odehrávají, šperky s diamanty. Pocházely z nově objevených dolů v Brazílii. Diamanty byly najednou dostupnější a díky jemnějším metodám řezání se v noci krásně třpytily. Nemluvě už o tom, jaké oslnivé paprsky vrhaly po tanečním sále pod světlem svíček.

Sophie Canale si nejdřív načrtla jednotlivé kostýmy, poté se podívala do starých knih a na dobová umělecká díla, ale stejně přidala současné nápady, aby každý kousek dostal svěží a moderní šmrnc. Přiznává, že pro mladší postavy z Bridgertonových čerpala inspiraci ze značky Dolce & Gabbana. „Seriál neodpovídá přesně době, ale právě v tom je ta zábava," dodává návrhářka.

Zdroje informací:

Netflix: Bridgertonovi

Townandcountrymag.com: Introducing the Jewels of Bridgerton's Season 2

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články